fbpx

Beszélgetés az olvasás népszerűsítéséről

Szeptember 30-án kerekasztalbeszélgetést tartanak a Szabó Ervin Könyvtárban, a fő téma a fiatalok olvasási szokásai lesznek.

Hogyan lehet sikeresen népszerűsíteni az olvasást? Mit olvasnak a mai fiatalok és milyen olvasási szokásaik vannak nekik, szüleikneka különböző generációknak?

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői Juhász Anna irodalmár és Szabados Ágnes olvasásnépszerűsítő aktivista a Nincs időm olvasni kihívás alapítója, akik saját gondolataikat és véleményüket osztják meg az olvasásról, annak fontosságáról és az olvasási kultúra változásárólA beszélgetésben rész vesz Farkas Ferenc Az én könyvtáram kiemelt projekt szakmai vezetője is, aki a könyvtár-szakmai oldalról tudja a saját tapasztalatait és a projekt ideje alatt készült felmérések, fejlesztések eredményeit megosztani beszélgetőtársaival, a sajtó képviselőivel és az érdeklődőkkel.

Az én könyvtáram projekt részeként módszertani fejlesztési programot dolgoztak ki a szakemberek a kerekasztalbeszélgetésben is elhangzó témákban mint: az olvasás- és szövegértés fejlesztés, a digitális kompetencia fejlesztése, valamint könyvtárhasználat és információkeresés vonatkozásában.

A leghasznosabb ismereteket, a szakterület aktuális trendjeit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár most egy 4 kötetes szakmai kiadványban is megjelentette, melyeket a rendezvényen mutatnak be.

Köszöntőt mond Sörény Edina az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője, Az én könyvtáram projektet pedig dr. Fodor Péter a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója mutatja be.

A rovat további cikkei