Cápatámadásban halt meg vasárnap Hawaiin Tamayo Perry szörfoktató, vízimentő, aki A Karib-tenger kalózai és a Hawaii Five-0 című produkciókban is szerepelt – számolt be róla a BBC News ma.

Tamayo Perry. Fotó: Steve Robertson / Tostee.com / AFP
Tamayo Perry. Fotó: Steve Robertson / Tostee.com / AFP

A 49 éves Perry halálhírét a honolului mentőszolgálat jelentette be egy vasárnapi sajtótájékoztatón. A mentőket helyi idő szerint 13 órakor riasztották az Oahu északkeleti részén fekvő Malaekahana Beachhez, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Perryt szörfözés közben támadta meg egy cápa, és jet skivel vitték ki a partra.

Az Oahu keleti partján született Perry több mint egy évtizedig volt professzionális szörfös. Emellett többek között A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken című filmben, valamint a Hawaii Five-0 sorozat egy epizódjában és a Charlie angyalai második részében is szerepelt.

Kurt Lager, a honolului óceánbiztonsági szolgálat vezetője elmondta, hogy Perryt vízimentőként is mindenki szerette, és nemcsak a helyiek körében, de világszerte tekintélyt vívott ki magának.

A helyi polgármester, Rick Blangiardi tragikus veszteségnek nevezte Perry halálát. „Tamayo legendás vízi ember volt, és nagy tiszteletnek örvendett, itt nőtt fel, és nagyszerű tagja volt vízi mentőcsapatunknak” – idézte a brit hírportál.