A Cseh Tamás Archívumban január 22-én, 17 órától várják a vendégeket. Bár a koncert csak 19 órakor kezdődik, érdemes már korábban felkeresni a helyszínt, mivel az állandó kiállításon megismerkedhetünk Cseh Tamás életével. ?Víg Mihály és a Balaton együttes azokat a dalokat is megtanulta, melyeket majdnem elfelejtettünk? ? írják a szervezők. Elhangzik szinte minden Antoine és Désiré-dal.

Cseh_Tamas-20060826-04

A szünet után ? rövid filmrészleteken ? jelen lesz az előadó-zeneszerző is. Cseh Tamás Hová megy ma éjjel az Uránváros? című szerzeménye is felcsendül. A Pécsi Nemzeti Színház 1976-ban mutatta be László Lajos Uránbányászok című drámáját, melyet Paál István rendezett, így rá, a színházi emberre is emlékezhetünk. A színdarab betétszámait Bereményi Géza írta Cseh Tamás zenéjére.

 

Végül a Balaton és Víg Mihály a legsikeresebb Cseh?Bereményi-szerzeményeket játsszák el a kultúra napján, amikor még csak 75 éves lenne a dalnok?

Az este menete:
– 17:00 ? kapunyitás
– 19:00?22:30 Víg Mihály és a Balaton Zenekar koncert 2 felvonásban

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Belépőjegy: 1500 forint (csak helyszínen).

 

A műsorról ITT lehet részleteket olvasni!

Szintén Cseh Tamás születésnapján, a Magyar Kultúra ünnepén tartják a Kolibri Színházban a ?Szevasz, Tamás!? című programot, melyen Másik János, Novák János, Márta István, Kecskeméti Gábor, vagyis az Ad Libitum zenekar ad koncertet este 19 órától.

 

MÚLT! JELEN! JÖVŐ! Múltidézés, régi barátok együttmuzsikálása, felidézett, újraformált dalok és vadonatúj kompozíciók első találkozása a közönséggel! Fűszerezve soha nem hallott, régi történetekkel, Hanák Gábor szerkesztette filmritkasággal, Márta István videóival és Bereményi Géza új szövegeire írt dalokkal a zenészbarátok, Bornai Szilveszter, Tóth Tamás és a Kolibri Színház művészeinek tolmácsolásában.

 

A műsorról ITT lehet részleteket olvasni!

Kultúra.hu