Az Egyesült Királyságban januárban kezdődött a hároméves projekt, amelyben önkéntesek segítségével digitalizálják az ország épületein, házfalain lévő műalkotásokat.

A muráliák lehetnek két- vagy háromdimenziós alkotások. A műalkotások közvetlenül a falra készülnek, lehetnek festmények, de akár reliefek is, anyaguk lehet beton, tégla, fa, kő, kerámiacsempe vagy kreatív módon bármilyen más anyag. Sok városban a település jelképévé váltak, témájuk a politikától a mesefigurákig, a történelemtől a mainstream kultúráig bármi lehet.

A muráliák megjelenései ugyanilyen széles spektrumot fednek le, nem köthetők konkrét épülettípusokhoz, bevásárlóközponttól templomig, vasútállomástól sokemeletes lakótömbig gyakorlatilag bárhol fellelhetők. Minden esetben legálisan, megrendelésre születtek. Ezek az épületek viszont nem feltétlenül az örökkévalóságnak készültek, így ingatlanfejlesztések esetén a bontás után gyakran az enyészeté lesznek a műalkotások.

Az Art UK már katalogizálta az Egyesült Királyság köztéri szobrait, annak tapasztalatait felhasználva vágtak bele ebbe a projektbe is. A hely- és művészettörténeti kontextust is érintő dokumentációba bevonnak önkénteseket és profikat, a tervekben szerepelnek workshopok, iskolai foglalkozások, amelyekhez tanári segédanyagok is készülnek. A fogyatékossággal élőkre szintén gondolnak, és a turizmus fejlesztése érdekében túraútvonalakat is terveznek.