A kisfilm egy valódi időutazás, melyet a Starsky és Hutch mellett ironikusan egyszerre a kor „keleti és a nyugati oldala” is inspirált, hiszen stílusjegyekben megjelennek úgy a kor mexikói és amerikai, mint a vasfüggöny innenső oldalának szimbólumai.

A klipet Koltay Anna Junior Prima-díjas televíziós szerkesztő, a BP Underground dokumentumfilmek rendezője készítette, akinek szíve csücske a vintage világ, ezért nagy lelkesedéssel választotta ki és szerezte be a jelmezeket, a kellékeket és a forgatási helyszínt, amely szerinte meglepően jól áll a Ganxsta Zolee és a Kartelnek.

A zenekartól szokatlan stílus kifejezetten megihlette a csapat tagjait is, többen a lakásukat, a régi padlásokat felkutatva hoztak el egy-egy régi ruhadarabot, korhű bútort, fényképezőgépet, Ez a divat magazint vagy kártyapaklit. A klipben feltűnik egy 1979-es oldtimer Cadillac Sedan De Ville, de a szemfülesek kiszúrhatják Borikát, Zolee kutyáját is.

A klipben továbbá feltűnnek olyan rejtett elemek, amelyek utalnak a készülő nagylemez tematikájára.

A zenekar október 13-án jelenteti meg új nagylemezét, amely korong az új felállás első albuma. Siska Finuccsi már több alkalommal vendégeskedett Kartel-lemezeken, de ez az első teljesen közös munkája a zenekarral, amelynek már két éve állandó tagja. A brigád ezzel az anyaggal visszakanyarodik a régi rapiskola világához, és a Józsa Alex producer által jegyzett alapok és a tagok által jól megírt, ízig-vérig tökös szövegek mind tartalomban, mind minőségben hűen viszik tovább a rájuk jellemző hardcore hiphop vonalat.

Az Egy élet se számít a második kislemezes dal az albumról, melynek címét egyelőre titok övezi. Ezt a vadonatúj tételt először május 21-én a Barba Negra színpadán adja elő a zenekar élőben, így igazi premierhangulat vár a Kartel közönségére. E nagyszabású koncertre a csapat különleges látvány- és fénytechnikával, illetve egyéb showelemekkel készül, hiszen az elmúlt két évben kevés lehetőség adódott arra, hogy a 27 éves életművet egy olyan színpadon mutassák be, ahol ehhez minden feltétel adott.

A kötelező, kihagyhatatlan Kartel-himnuszok mellett a készülő lemez dalai közül is felcsendül majd néhány, hogy mindenki ízelítőt kapjon abból, merre tart a csapat, és mit lehet várni az új korongtól.