Szeptemberben a Pretty Woman (Micsoda nő!), októberben a Six című musical bemutatóját láthatják a nézők a Madách Színházban.

Az egyik legismertebb modernkori Hamupipőke-történet 23 éve robbant be a mozikba, és olyan hatalmas sikert aratott, hogy Julia Roberts és Richard Gere örökre beírták magukat a filmtörténelembe alakításaikkal. Vivian, a szeretetre vágyó escortlány és a sikeres üzletember szerelmi története közel negyed évszázada indult hódító útjára, és nincs, aki ne ismerné a film címadó dalát. A musical zenéjét Bryan Adams írta a ’80-as, ’90-es évek rockzenéjének stílusában. Az eredeti, 2018-as chicagói bemutatón még nem csendültek fel Roy Orbison híres szerzeményének dallamai, 2019-ben azonban már igen, és így lesz ez a Madách színházi előadásban is, amely ezúttal is non replika készül.

„Megterhelő próbaidőszakon vagyunk túl, amely abból a szempontból is egyedinek mondható, hogy a Pretty Woman musicalt és az októberben debütáló Six koncertmusicalt párhuzamosan készítette ugyanaz a kreatív csapat. Nyárra már mindkét előadás körvonalai látszottak, egy rövid szünet után pedig most az utolsó, a legnehezebb időszak következik. Minden premier előtt a legizgalmasabb az utolsó néhány hét, amikor az előadás minden eleme: díszlet, jelmez, zenekar és persze a színpadon álló művészek munkája is összeáll, és ami most hatalmas erőfeszítésnek látszik, annak a bemutatóra imponáló könnyedséggel kell megtörténnie” – fogalmazott Szirtes Tamás.

A főbb szerepeket a megszokott módon, többes szereposztásban láthatják majd a nézők. Viviant Gubik Petra, Arany Tímea és Zámbó Brigitta alakítják, Edward Lewis szerepében Pesák Ádám és Solti Ádám látható majd. Új karakterként tűnik fel Happy Man, aki számos szerepet játszik el és elmeséli a történetet – a színészek álomszerepe, rengeteg játéklehetőséggel és gyors átalakulásokkal. Ezt a karaktert Borbély Richárd, Sánta László és Serbán Attila formálják meg. Vivian legjobb barátnőjét pedig Kecskés Tímea, Molnár Györgyi és Sári Évi alakítják.

A bemutatót követően a Pretty Woman szereplői átadják a színpadot a Six című koncertmusical szereplőinek, akik az október 15-i premieren várják majd a történelem és a popzene rajongóit. Toby Marlow és Lucy Moss Six című koncertmusicaljét „szemtelen, fiatalos, friss” jelzőkkel írta le Szirtes Tamás a tavaszi próbakezdéskor. A Cambridge-ben végzett szerzőpáros az egyetem zenés színjátszói számára írt darabját az edinburgh-i Fringe-en mutatták be 2017-ben, a West End-premier 2019-ben, a Broadway-debüt 2021-ben volt.

A musical történelmi ihletésű. VIII. Henrik angol király, a brit történelem egyik leghírhedtebb szereplője hat felesége közül kettőt lefejeztetett; uralkodása alatt szakított a pápával az angol katolikus egyház, és létrejött az anglikán, amelynek vezetője a mindenkori uralkodó. A szerzőpárost inspirálta Antonia Fraser VIII. Henrikről és hat feleségéről szóló könyve és Lucy Worsley angol történész 2016-os, Six Wives című dokumentumsorozata, így alakult ki a végleges koncepció, amely a nők szemszögéből meséli el VIII. Henrik házasságait. A királynék mindezt egy popkoncert keretében teszik, a kerettörténet szerint az kapja meg a legkirályabb királyné címet, azaz a frontemberi szerepet az együttesben, akinek a legsanyarúbb sors jutott.

Nyitókép: Zámbó Brigitta, Solti Ádám, Gubik Petra, Pesák Ádám, Arany Tímea. Fotó: Jardek Szabina / Madách Színház