Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23–26. között Veszprémben.

A szervezők csütörtöki közleménye szerint a Holtszezon a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt irodalmi rendezvénye, amely azokra a határműfajokra – fantasy, képregény, dalszöveg, hip-hop, sci-fi, krimi – helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek, de ritkán találkozhatnak velük kulturális eseményeken.

A négy nap alatt az alkotóműhelyek és előadások mellett a Magyar Krimiszemle szervezésében először rendeznek krimitalálkozót, és a fesztivál ad majd otthont a 2023-as év egyik legnagyobb magyar hiphop ünnepének, amelyen olyan népszerű zenészek lépnek színpadra, mint például Beton.Hofi.

A szervezők tájékoztatása szerint több nemzetközi alkotó is csatlakozik az eseményhez, köztük Leopold Maurer bécsi képregényrajzoló és Kira Poutanen finn ifjúságiregény-szerző.

A Holtszezon fesztiválra látogatókat nemcsak a magyar zenészek és zenekarok – a Platon Karataev, Beck Zoli, iamyank vagy Szűcs Krisztián – koncertjei várják, de Vecsei H. Miklós színész koncertszínházi előadásán is részt vehetnek.

Idén a színház világának a tavalyinál jóval jelentősebb szerepet szánnak, a Hangvilla stúdiószínpadán kísérletező színpadi műfajok és színházi nevelési programok is helyet kapnak. A Holtszezon rendezvényei idén is ingyenesen látogathatók, de lesznek események, amelyekhez előzetes regisztráció szükséges.

Nyitókép forrása: a fesztivál Facebook-oldala