Június elején rendezik meg a Dalvölgy – Az éneklő Magyarország ünnepe kórustalálkozót Veszprémben, a rendezvényre március 15-éig jelentkezhetnek a résztvevők. A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa támogatásával megvalósuló találkozót koncertek, szakmai programok és ősbemutatók színesítik.

Március 15-ig várják a magyarországi kórusok jelentkezését a június 1. és 4. között zajló rendezvényre, melynek házigazdája Veszprém Város Vegyeskara. A zárónapon, a nemzeti összetartozás napján Veszprémben és a régió több településén, köztük Balatonfűzfőn, Vászolyban, Küngösön is lesznek koncertek.

A karnagyi kurzusokon a kultúrafinanszírozás és kórusszervezés témakörében szervezendő beszélgetéseken túl nyílt próbákra, a határon túli dalosközösségek bemutatkozására és módszertani bemutatókra kerül sor. A szervezők tervei szerint a rendezvénysorozat végén a műhelyek anyagainak kottagyűjteményéből elkészül egy Veszprém 2023 címet viselő kórusrepertoár és daloskönyv.

A program részeként a fesztiválra írt művek ősbemutatóira is sor kerül. A kórusok énekelni fogják Szirtes Edina Mókus, Virágh László, Bánó Tamás Barnabás, Horváth Márton Levente, Másik János, Tóth Péter, Kecskés D. Balázs és Balogh Máté átiratait, illetve új műveit.

A kórusműhelyek munkájában a magyar nyelvű kórusok mellett részt vesznek majd a Veszprém vármegyében működő német nemzetiségi kórusok is, a szervezők az ő jelentkezésüket is várják. A program a nagyközönség számára ingyenesen látogatható.

Nyitókép: Veszprém Város Vegyeskara. Forrás: Facebook