Az elmúlt két év Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíjasainak munkáiból nyílik kiállítás 2022. február 11-én a szentendrei MANK Galériában.

Idén is több mint ötvenen adták be a pályázatukat a Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíjra. A 200 ezer forintos támogatást egy éven keresztül kaphatja tíz nyertes. Az ösztöndíjasok a támogatott év alatt elmélyülten foglalkozhatnak a vállalt projektjük megvalósításával, és a beszámoló kiállításon lehetőségük nyílik bemutatni az elért eredményeiket.

A beszámoló kiállításra hagyományosan mindig az év elején kerül sor, amikor az előző éves ösztöndíjasok bemutathatják munkájukat. A 2020-as évfolyam beszámoló kiállítása sajnos elmaradt tavaly, így idén egyszerre, egy térben mutatkoznak be két év ösztöndíjasai.

A 2022-es év Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíj nyertesei:

Berecz Vanda, Boldog Anita, Gspann Zsuzsa, Kárpáti Judit Eszter, Knetik Dóra, Laufer Miklós, Maróti Viktória, Hegedűs Fanni Johanna, Horányi Kinga, Sárváry Zsófia, Strohner Jázmin, Strohner Márton, Tengely Nóra, Udvari Anikó, Varga Gyöngyvér Amala, Zalavári Fruzsina, Zsadányi Janka

A kiállítás 2022. március 5-ig tekinthető meg, hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00, szombaton 10:00 és 17:00 között a szentendrei MANK Galériában (Szentendre, Bogdányi u. 51.).

A nyitóképen Knetik Dóra Porcelán fagyitölcsér kollekciója.