fbpx

Forog a Tündérkert, a magyar Trónok harca

Egy 17. századi időutazáson éreztük magunkat, amikor a Megafilm meghívására a Fóton felépített korabeli Szeben díszleteiben sétálhattunk.

A nyílt napra azok is ellátogattak, akik aznap nem forgattak, így a történelmi filmsorozat majdnem minden színészével személyesen találkozhattunk, beszélgethettünk. A Tündérkert szereplőit a magyar nézők számára jól és kevésbé ismert művészek, köztük újonnan felfedezett tehetségek játsszák. A főszereplő Katona Péter Dániel mellett (akivel korábban beszélgettünk) a főbb férfi karakterekben Bokor Barnát, Rajkai Zoltánt, Kálloy-Molnár Pétert, Pataki Ferencet, Dimény Leventét és Pál Attilát láthatjuk majd. Madarász Isti rendező kiemelte: a film egyik sajátossága, hogy erős női gárdát is felvonultat. Szőke Abigél, Gáspár Kata, Parti Nóra, Dobos Evelin, Balsai Móni, Szamosi Zsófia a gyengébbnek nem kifejezetten nevezhető női nem képviselőit személyesítik meg.

A Trónok harcához is hasonlított sorozatot a producer Helmeczy Dorottya thrillerként aposztrofálta, és elmondta, hogy bár minimálisan eltérnek az eredeti Móricz-trilógiától, a történeten nem finomítanak, mindent úgy mutatnak meg, ahogy az író lejegyezte, ahogyan az a barokk korban játszódott. A sztori a kiszámíthatatlan, őrült zseninek tartott Báthory Gábor fejedelem politikai játszmákban, botrányos nőügyekben és ármánykodásban bővelkedő fordulatos történetét meséli el. További érdekesség, hogy a szereplők valós személyek, a történelemkönyvekben éppúgy lehet velük találkozni, mint a lexikonok lapjain. A Megafilm legújabb produkcióját decemberig forgatják, és jövőre már műsorára tűzi a partnerként közreműködő MTVA.

Madarász Isti rendező (balra)
Szamosi Zsófia (Báthory Erzsébet)
Bokor Barna (Bethlen Gábor)
Katona Péter Dániel (Báthory Gábor)
Pataki Ferenc (Imreffy)
Gáspár Kata (Török Kata) és Rónay Dóra casting director

Fotók: Vígh Tamás, Megafilm/Dombóvári Tamás

A rovat további cikkei