Kezdődik a vakáció: irány a Hajógyári-sziget, ahol három napon át – június 21. és 23. között – vásári forgatag, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek és cserkészek várják a családokat. A Generali Gyerek Sziget ingyenes programjai minden korosztálynak izgalmakat és feltöltődést kínálnak.

Kép forrása: Sziget Fesztivál
Kép forrása: Sziget Fesztivál

A Generali Nagyszínpadon péntek délelőtt a Kiflihajó produkciója nyitja meg a programok sorát. Délután a Kalimpa Színház mesekoncertjéből kiderül, férjhez megy-e végre Borka királykisasszony; később Halász Judit hozza el legnépszerűbb dalait. A három nap alatt fellép továbbá az Apacuka együttes, a Kiskalász, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, de Grecsó Krisztián is, aki a gyerekverseire épülő zenés-táncos előadással készül.

A Gyerek Sziget szervezői nemcsak a kicsiknek, hanem a család minden tagjának kínálnak programokat. A legifjabbakat babajátszóházzal várják, ahol a játékot és a pihenést a szülőket megszólító mozgásfejlesztés és tanácsadás egészíti ki. Szintén izgalmasnak ígérkezik a Generali Nagy Családi Kalandjáték hatállomásos kihívása; az ügyességi, logikai és kreatív feladatokat követően a játékosok a The Human Safety Net adománybüfében palacsintát, limonádét és hot dogot fogyaszthatnak, egy jó ügyet is szolgálva ezzel – a cél egy nyári szülő-gyermek tábor megvalósítása a nehéz helyzetben lévő családok számára.

Az anyukákat a Maminbaba hordozós fitnessprogramja, az energikus lurkókat mindhárom napon óriás ugrálóvár és akadálypálya várja. A csemeték a cserkésztáborban levezethetik az energiát egy kalandos számháborúval is, aki pedig elfáradt, pihentetheti a lábait és megtornáztathatja az agyát a Társas-játszó-sarok játékaival.

Ezen a néhány napon a Hajógyári-szigeten a környezetvédelem és a fenntarthatóság körül forog minden, de a mézgyűjtés, vadonlesés, tereplépkedés mellett izgalmas gasztrokalandok is várják az érdeklődőket: elkészíthetjük például saját receptfüzetünket.

A Gyerek Szigeten mindig van egy kis cirkusz – olyan, amilyet a szülők sem bánnak. Karamella cirkuszvilágában bohóctréfák, bűvészmutatványok, zsonglőrtrükkök mulattatják a nagyérdeműt, és ha akad a gyerekek között önkéntes bohóctanonc, akár porondra is kerülhet. Rolando Bűvészmester és társa pedig a legtitkosabb trükkökkel készülnek, amelyekbe csak szigorú titoktartás vállalásával avatják be a bátrabbakat. Szombaton és vasárnap a Rippel Brothers egészíti ki a cirkuszi programok sorát.

Az egész családot várja a MeseCentrum Olvasósarok, ahol Gál Réka és Móga Piroska színművészek mesét olvasnak, Orosz Annabella illusztrációs műhelyt tart, Vastag Gazsó Hargita papírszínházzal és múzeumpedagógiai foglalkozással készül, míg Harmath Artemisz a legjobb gyermekirodalmi tippekkel várja az érdeklődőket.

A felsorolt lehetőségek mellett – a teljesség igénye nélkül – roncsbringákból született játékok, állatsimogató, kézműves foglalkozások és játszóbusz is várja a gyerekeket péntektől vasárnapig reggel tíz és este hat óra között.

További információ és részletes program itt.