George Clooney, az Agency (Ügynökség) című készülő kémthrillersorozat egyik alkotója megtalálta a széria főszereplőjét: Michael Fassbender alakítja a CIA-ügynököt – jelentette be hétfőn a produkció forgalmazója, a Paramount streamingszolgáltató.

20 September 2023, North Rhine-Westphalia, Cologne: George Clooney, U.S. actor, speaks at Deutsche Telekom's Digital X Internet Congress at Media Park. Photo: Rolf Vennenbernd/dpa (Photo by ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
George Clooney 2023 szeptemberében. Fotó: Rolf Vennenbernd / dpa / dpa Picture-Alliance Via AFP

Már forgatják is a tízrészes sorozatot, amely a francia A legendák hivatala című, öt évadot futott széria remake-je. Clooney pedig executive producerként jegyzi a sorozatot.

Fassbender terepmunkáról visszarendelt fedett CIA-ügynököt játszik, aki egy régi szerelmével találkozik, s közben újabb feladatokat kap. A sorozatot a brit Joe Wright rendezi, aki korábban egyebek mellett a Büszkeség és balítélet vagy A legsötétebb óra című filmeket forgatta. 

A forgatókönyvet a Jez és John-Henry Butterworth (A holnap határa, Indiana Jones és a sors tárcsája) szerzőpáros írta. Clooney Smokehouse Pictures nevű producercégével vesz részt a munkában producerpartnerével, Grant Heslovval együtt, akivel az Argo, az Augusztus Oklahomában és a Műkincsvadászok című filmeken is dolgozott.

Fassbendert legutóbb David Fincher A gyilkos című thrillerjében és Taika Waititi A győztes gól című sportfilmjében láthatták a nézők.