fbpx

Hajógyár x A38: mïus x Attaray Visual

Május 9-én a mïus X Attaray Visual szállít egy páratlan audio-vizuális élményt a Hajó fedélzetére, amit elektronikával, füsttel és különleges fényekkel fűszereznek meg.

Álmos Gergely már több mint 10 éve pörgeti mïus névre keresztelt elektronikus projektjét. A Théque Records és a berlini Sonar Kollektiv művésze az építészet felől érkezett a zene világába, a váltás pedig olyan sikeresnek bizonyult, hogy a külföldi turnék mellett a formáció 2021-ben egy INES#talent jelölést is bezsebelt. A kifinomult elektro-akusztikus downtempo hangzásvilággal operáló zeneszerző dolgozott már együtt Jónás Verával, a lengyel Raf Skowrońskival, sőt az esemény házigazdájával, Hegyi Dórival is.

Ezen a kedden a jelenlévők az analóg elektronika mellett a mïus különleges látványvilágába is bepillantást nyerhetnek az Attaray Visualnak köszönhetően. Ugyanis Sztojánovits Andrea, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen doktorált fényművész – aki egyben a projekt állandó VJ-je – ismét egyedülálló vizuállal teremti meg a kapcsolatot hang és fény között. De hogyan valósul meg mindez? Miként lehet az önkifejezés különböző műfajait egy kompozícióba illeszteni? Hegyi Dóri többek között erről is beszélget majd vendégeivel a május 9-i Zene x Látvány esten. 

Műsorvezető: Hegyi Dóri (OHNODY)

Dátum: 2023.05.09.
Helyszín: A38 Hajó
Kapunyitás: 19:00
Program: 20:00–21:30
Jegyvásárlás itt.

A rovat további cikkei