Három budapesti helyszínen három művészeti terület frissdiplomásai mutatkoznak be alkotásaikkal a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) diplomakiállításain 2024 júliusában.

METU Best of Diploma. Fotó: Tóth Ádám
METU Best of Diploma. Fotó: Tóth Ádám

A Budapesti Metropolitan Egyetem Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfólióval rendelkező felsőoktatási intézményeként immár hagyományos módon minden évben lehetőséget biztosít frissen végző hallgatói számára, hogy diplomamunkáikat az érdeklődő nagyközönségnek is megmutathassák.  

A mozgókép, az animáció és a médiadesign területein végző hallgatók diplomamunkái minden évben budapesti mozikban, nagyvásznas vetítések keretében mutatkoznak be, amit idén először közösen, többnapos fesztivállá bővülve Metuscope Filmszemle néven rendeztek meg. Az építészet, a formatervezés, a fotográfia, a grafika, a divat és a textil területén az elkészült diplomamunkák kiállítás formájában tekinthetőek meg. 

Idén júliusban három terület – a fotográfia, a tervezőgrafika, valamint a formatervezés – frissen diplomázott hallgatóinak kiállításai várják az érdeklődőket a Fuga Budapesti Építészeti Központban, a FISE Galériában, illetve az egyetem Infopark campusán található METU Galériában.

Bővebb információ az egyetem honlapján.