A fellépők között erdélyi, moldvai és gyimesi csángó hagyományőrzők, felvidéki és vajdasági táncegyüttesek, Magyarországon élő kisebbségi tánccsoportok és zenészek képviselői is bemutatkoznak.

Augusztus 9-én Mindenek szerelme címmel táncos koncertet láthat a közönség Szűcs Gábor, a Jászság Népi Együttes művészeti igazgatója, a Csángó Fesztivál igazgatója rendezésében.

Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Jászság Népi Együttes közös műsorában egyedülálló módon jelenik meg a rock and roll, a népzene és a néptánc hármas egysége. Közreműködik: Heinczinger Mika.

Augusztus 10-én Kárpátok visszhangja címmel ad műsort a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és Zenekara Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kossuth-díjas koreográfusa rendezésében. Az előadáson a Kárpát-medence néptáncos és népzenei kincseit bemutató lendületes és sokszínű folklórműsort láthat a közönség.

Augusztus 11-én a Csík zenekar ad koncertet Ugye mi jó barátok vagyunk címmel. A vendégművész Presser Gábor lesz. Ugyanezen a napon éjszaka az Ötödik évszak koncertjére várják a résztvevőket.

Augusztus 12-én Menyegző – Ásó, kapa, nagyharang címmel lesz látható táncszínházi előadás kétszáz táncos és zenész részvételével. Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili koreográfiáját a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes, a Debreceni Nép Együttes, a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület, a budapesti Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes és a jászberényi Jászság Népi Együttes adja elő. A zenei kíséretet Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Zagyva Banda biztosítja. Vőfély lesz Farkas László és Sikentáncz Szilveszter. Ugyanezen a napon éjszaka a Góbé Zenekar koncertjét hallhatják a résztvevők.

Pál István Szalonna és Bandája
Fotó: Végh Tamás

Augusztus 13-án a Magyarság hangja című ingyenes gálaműsort láthatjuk moldvai és gyimesi csángók, erdélyi, magyarországi hagyományőrző táncosok, énekesek, zenészek előadásában. Éjszaka a Parno Graszt zenekar koncertje várja a közönséget.

Augusztus 14-én, vasárnap este a Viszontlátásra, Csángó Fesztivál című ingyenes gálaműsorral zárul a program. Közreműködnek az erdélyi hagyományőrző táncosok, zenészek, a Martenica Táncegyüttes, a Püspökhatvani Szlovák Táncegyüttes, az eleki hagyományőrzők, a Testvériségi Német Nemzetiségi Táncegyüttes, a Galagonya Táncegyüttes, a Jászberényi Hagyományőrző Együttes, a Jászság Népi Együttes és a Zagyva Banda.

A nyitóképen a Magyar Nemzeti Táncegyüttes.