A Müpa nyárindító könnyűzenei sorozatát idén online követhetik majd a nézők. A Mongooz and the Magnet, a Middlemist Red, Beck Zoli és Hegyi Dóri koncertjeit június 4. és 7. között a Müpa Home Live Hey, June! különkiadásában láthatják.

2019 szeptemberében állt először közönség elé Beck Zoli, a húszéves 30Y dalszerző-énekese szólóműsorával, amely A nemzedék nélküli ember címet kapta. A monológokkal és sztorikkal tűzdelt színdarab önvallomás, amelyet személyes hangvételű történetek és dalok alkotnak. A 21 dalból álló előadás június 4-én, a Hey, June!-on lesz utoljára látható.

Bár Hegyi Dórit a nagyközönség a mïussal és a Belauval közös együttműködései kapcsán ismerte meg, mostanra OHNODY névre hallgató szólóprojektjével is kivívta magának a helyet a hazai könnyűzenében.

2018-ban jelent meg négyszámos debütáló korongja.

A tavaly megjelent Egy igaz szerelem lemezén a címadó érzés hét különböző fázisa jelenik meg a hét dalban. Ezt a koncepciót folytatja a 2021-ben megjelenő nagylemeze is, amely a verbális kommunikáció korlátairól szól. A június 5-i koncert a két lemez dalaiból áll majd össze, amelyet Jurák Bettina táncművész koreográfiája tesz majd teljessé.

A Pécsről indult Mongooz and the Magnet zenekar az élő példája a multikulturalitásnak.

Az eredetileg trióként induló, ám tavaly év vége óta már hivatalosan is kvartettként muzsikáló zenekar fele külföldi állampolgár. 2019 végén három év hallgatás után minden eddiginél erősebb dalokkal jelentkeztek. A június 6-i müpás koncerten egy eddig nem ismert oldalukat mutatják meg. Az akusztikus előadás során szintetikus hangokkal ötvözve alkotják újra népszerű dalaikat. Az este különleges vendégeiként többek között iamyank, Novai Gábor (Mörk) és Boros Levente (The Qualitons) is színpadra lépnek majd.

A neopszichedelikus rock hazai nagykövete, a külföldön is ismert Middlemist Red harmadik nagylemeze tavaly decemberben jelent meg The Other Side of Nowhere címmel.

A kilencszámos konceptlemez a hollywoodi westernfilmek monumentalizmusát és a hatvanas évek olasz westernjeinek hangulatát gondolja újra. A zenekar négy év után rukkolt elő az albummal, amin a fiúk bátran kísérletezgettek az alternatív hangzásokkal. Az előző két lemeztől eltérően a több pop és az elektronikus vonal mellett a törzsi és népzenei stílusjegyek is felfedezhetők egyes dalokban. A hangzásvilág a június 7-i koncerten fog kiteljesedni igazán, ahol Erős Márton vezetésével a vadnyugati tematikához névben is illő The Wild Bunch Orchestrával megtámogatva szólalnak majd meg a dalok.

Nyitókép: Beck Zoli. Forrás: Müpa