fbpx

Hiánypótló képzés: vállalati gyűjtemények Magyarországon

2023 februárja végén indul az Art is Business Vállalati gyűjtemények című tanfolyama, amely egy rendkívül fontos, de jó ideje mellőzött témát helyez a fókuszba.

A képzésen a magyarországi és nemzetközi példák mentén jogi, gazdasági, kommunikációs, HR területeket taglalva ismerkedhetnek meg a résztvevők a céges képzőművészeti gyűjtemények múltjával, jelenével és jövőjével. A képzésen olyan gyakorló szakemberek adnak elő többek között, mint Jankó Judit szakújságíró, Dr. Mészáros Flóra művészettörténész, egyetemi docens, Bagyó Anna art consultant, Schneider Erika kommunikációs szakértő, Tűzkő Péter igazságügyi szakértő, Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője, Dr. László Áron, az Oppenheim Ügyvédi Iroda jogásza, Hamvai Kinga, a Magyar Nemzeti Bank gyűjteményvezetője és Tóth Pál Sándor art consultant, a GalleryTool alapítója.

A képzés gyakorlati oldalát erősíti, hogy az órák egy része a képzőművészeti piac meghatározó galériáiban zajlik majd, valamint olyan nagyvállalatok is megmutatják a gyűjteményüket, akik ritkán mesélnek a kollekcióikról.  

A szervezők célja az, hogy a résztvevők minél részletgazdagabban belelássanak a témába,

és meglássák a jövőbeni vállalati gyűjtemények építésében lévő potenciált. Ennek érdekében a szakmájukat valóban gyakorló szakemberek tartják az interaktív előadásokat, valamint több nagyvállalatnál lesz lehetőség bejárni a helyszíneket és megnézni az adott cég gyűjteményét. 

Az Art is Business egyik 2022-es célja, hogy rávilágítson a céges gyűjtemények fontosságára és az azokban rejlő lehetőségekre. Ennek érdekében az év során az artisbusiness.hu felületen több cikk foglalkozik majd a témával, valamint a havi események során hazai és nemzetközi szakértők érkeznek és tartanak előadásokat adott témákban. 

Nyitókép: László Fülöp Galambosné arcképe című festménye a 65 éves MKB Bank gyűjteménye a 200 éves kastélyban című kiállításon. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A rovat további cikkei