Kihirdette 2024/25-ös évadát a székesfehérvári Vörösmarty Színház. Öt nagyszínpadi és öt kamaraelőadást mutatnak be, és nyolc gyermek- és ifjúsági előadást is láthatnak majd a fehérvári nézők.

Bejelentették a székesfehérvári színház új évadának programját. Fotó: Vörösmarty Színház
Ismertették a székesfehérvári színház új évadát. Fotó: Vörösmarty Színház

A nagyszínpadon először Horváth Csaba állítja színpadra Móricz Zsigmond egyik legismertebb művét, az Úri murit. A következő bemutató William Shakespeare A windsori víg nők című komédiája lesz Szikora János rendezésében. Az előadás a Vörösmarty Színház és a Komáromi Jókai Színház koprodukciójában jön létre, Falstaffot Gál Tamás Jászai Mari-díjas színművész, a Komáromi Jókai Színház igazgatója alakítja.

Húsz év után visszatér a Vörösmarty Színház nagyszínpadára a Hegedűs a háztetőn, a világ legismertebb musicalje. Az előadást Telihay Péter rendezi.

Térey János műve, A Nibelung-lakópark, Szikora János rendezésében kerül a nézők elé, aki az évad végén egy előbemutatót is rendez: Nagy Tibor Magnus Jókai Mór regénye alapján írt musicaljét, a Benyovszky, a szabadság szerelmese című előadást állítja színpadra.

Stúdió-előadások

Ősszel a Pelikán Fészekben A mi Rómeónk és Júliánk címmel a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Teleki Blanka Gimnázium diákjainak szereplésével kerül színpadra Shakespeare klasszikusa.

A Kozák András Stúdióban az évad első bemutatója Ivan Viripajev Részegek című drámája lesz. Az előadást Bagó Bertalan rendezi, és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerző szakos hallgatói írnak hozzá tételeket.

Horváth Csaba a Kozák András Stúdióban Eugene O’Neill Amerikai Elektra című színdarabját rendezi meg. Ezt követően ugyanitt Herczeg Ferenc Kék róka című darabja kerül színpadra Bagó Bertalan rendezői felfogásában.

Ifjúsági és bérletes előadások

A 2024/25-ös évadban színre kerül Dés László–Geszti Péter–Grecsó Krisztián A Pál utcai fiúk című musicalje a Komáromi Jókai Színház előadásában. Fehérvárra hozza Berg Judit Rumini Tükör-szigeten című előadását a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház. Fazekas Mihály–Tasnádi István Lúdas Matyiját a debreceni Csokonai Nemzeti Színház adja elő.
Gyermekeknek szólnak a következő produkciók is: Szabó Magda: Tündér Lala – Komáromi Jókai Színház, Arany János: Toldi –Forte Társulat, Dóka Péter–Perczel Enikő: A kék hajú lány – Vörösmarty Színház, Veress András: Ágoston, avagy egér a felhők között – Ziránó Színház,Tűzkő Sándor: Élni jó – Sanyi, Én és a Gyerekek Produkció.

A Vörösmarty Színház Ars Regia bérletében a Vörösmarty Színház Ne most, drágám! című  produkciója mellett az Alba Regia Táncegyüttes Örökül kaptuk, örökbe adjuk… című táncelőadása, a Székesfehérvári Balett Színház Parádé című táncszínházi estje, illetve az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Cosí fan tutte című vígopera hangversenye szerepel.

A színház új bérletét az intézmény nemrég elhunyt korábbi igazgatójáról, Szurdi Miklósról nevezték el.

„”