A Hungarikum Napokra évente több ezer látogató érkezik.

Kép forrása: HÍD Egyesület – Magyar Ház
Kép forrása: HÍD Egyesület – Magyar Ház

A 15. Hungarikum Napok hivatalos megnyitóját július 4-én este hét órakor tartják a nagyszebeni Szentháromság-templomban. Az ünnepséget Veszprém Város Vegyeskórusának műsora követi.

Július 5-től 7-ig a nagyszebeni Astra Skanzenben, Európa egyik legnagyobb falumúzeumában a magyar népi kultúráé és hagyományoké a főszerep, hiszen az esemény egyik célja ezek bemutatása és széles körű megismertetése gasztronómiai és kulturális programok által.

A térség legismertebb szabadtéri magyar eseményéről idén sem hiányozhatnak a kézművesek és az őstermelők – a vásárt pénteken, 5-én nyitják meg.

A Hungarikum Napok fő attrakciója a nagyközönség számára a szombati főzőverseny, amelyre idén 29 csapat nevezett. Nemcsak Erdély számos régiójából, de Felvidékről, Magyarországról és még a muravidéki Lendváról is érkeznek lelkes, a szabadtéri főzés iránt rajongó versenyzők.

A felsoroltak mellett kulturális műsorok, koncertek, népzene és néptánc színesíti a hétvégét. A nagyszebeni magyar fesztivál részletes programja itt érhető el.