A nyolcadik alkalommal megrendezendő Gallery Weekend Budapest művészeti fesztivál nyitónapján kiállítás-megnyitókon és tárlatvezetéseken vehetnek részt az érdeklődők, másnap ingyenes galériatúrákat szerveznek három időpontban, négy útvonalon. Az idei programsorozat központi gondolata a kapcsolódás.

A Gallery Weekend Budapest 2023 célja, hogy segítsen kapcsolatot kialakítani a kortárs képzőművészettel, mégpedig úgy, hogy a kapcsolódás erejét mutatja be a művészet eszközeivel. A túrák során ezúttal az acb, a Deák Erika, az Einspach Fine Art & Photography, az INDA, a Kisterem, a Knoll Budapest, a Molnár Ani, a TOBE, a Várfok, a VILTIN és a Vintage galériákba tekinthetünk be a város különböző pontjain. A nyilvános, ingyenesen látogatható programsorozaton a részt vevő helyszínek egész szombaton várják az egyéni látogatókat, emellett a szervezett galériatúrák szeptember 16-án három időpontban indulnak, négy túraútvonallal, amelyekre előzetes bejelentkezés szükséges.

Olyan művészek munkáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, mint Ember Sári, Gecser Lujza, Szarka Péter, Ludmila Hrachovinova, Annie Morris, Helen Beard, Kristina Schuldt, Csáky Marianne, Csontó Lajos, Czene Márta, Koós Gábor, Metzing Eszter, Nagy Barbara, Neogrády-Kiss Barnabás, Ravasz András, Schwéger Zsófia, Szabó Eszter, Szabó Ádám, Szász Lilla, Szemző Zsófia, Uray-Szépfalvi Ágnes, Zellei Boglárka Éva, Vető Orsolya Lia, Dezső Tamás, Orr Máté, Rácmolnár Sándor, Patel Rebelo, Agg Lili, Buda Anna Flóra, Csatlós Asztrid, Dankó Boglárka, Juhász Villő, Koltay Dorottya Szonja, Mihály Gréta, Nyíri Orsolya, Poór Dorottya, Wirth Abigél és Szinyova Gergő.

Részletek az esemény honlapján találhatók, a regisztráció a négy útvonalra is ezen a felületen lehetséges.

Nyitókép: Well