Öt ingyenes koncertközvetítéssel búcsúztatja az óévet a Budapest Music Center. Hétfő és csütörtök között a Szent Efrém Férfikar, a Modern Art Orchestra és az új lemezzel jelentkező Kéknyúl műsora érhető el a BMC közösségi oldalán.

A Szent Efrém Férfikar óévbúcsúztató sorozata hétfőtől szerdáig tart. Ezeken a napokon 19 óra 30 perctől várja az együttes meghívott vendégeivel a spanyol zene szerelmeseit.

Az Ibériai-félszigeten honos muzsikák közül hallható lesz a mozarab ének, a híres középkori Codex Las Huelgas, a Llibre Vermell, vokálpolifóniát képviselő szerzők (Morales, Victoria, Guerrero) művei, illetve romantikus és 20. századi nagymesterek (Albeniz, De Falla, Rodrigo) kompozíciói.

December 30-án folytatódik a Modern Art Orchestra legendás albumok sorozata. A Fekete-Kovács Kornél által vezetett big band 20 órától Miles Davis Nefertiti című, 1968-ban megjelent lemezét mutatja be.

A világhírű amerikai
trombitás utolsó, teljesen akusztikus albuma rengeteg érdekességet és zenei
finomságot tartogat. Az Opus Jazz Club színpadán rögzített előadást a szerzők
elképzeléseihez híven és a Modern Art Orchestra művészeinek improvizációival,
egy élő beszélgetést követően hallhatja a közönség.

A hetvenes évek soul-
és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl szilveszteri
koncertpremiere december 31-én 20 órától látható és hallható az Opusból. Az
elsősorban a zenekarvezető, Hammond-orgonás Premecz Mátyásról és Andy Hefler
énekesről ismert csapat új albuma a napokban jelent meg.

A Live Live Live című anyag öt évvel követi az előző albumot, a Crowded Universe-t. A felvételt tavaly áprilisban készítették a fővárosi Muzikumban tartott koncerten. Négy új dal mellett két olyan szerzemény is szerepel rajta (Gospell, Rolling the Bones), amely ebben formában eddig nem jelent meg.

A nyitóképen a Modern Art Orchestra. Fotó forrása: bmc.hu