A Mai Manó Ház 2024-ben ünnepli a ház felépítésének 130., a Mai Manó Ház – Magyar Fotográfusok Háza megnyitásának 30. és a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár megnyitásának 25. évfordulóját, ezért március 18-án jubileumi napot tartanak, és izgalmas programokkal várják az érdeklődőket.

Their_type_of_thing_II_Beyond_the_shadows_2018_72dpi.jpeg
Az ő dolguk II a Beyond the shadows sorozatból, 2018, © Elsa & Johanna. Courtesy Galerie la forest divonne

A Mai Manó Ház dolgozói a reggeli órákban tiszteletüket teszik a névadó Mai Manó Kozma utcai izraelita temetőben lévő sírjánál. Az évforduló keretében meghosszabbított nyitvatartási idővel, a császári és királyi fényképész életét és a ház történetét ismertető vezetésekkel és vetítésekkel, archaikus technikát bemutató workshoppal, valamint Zalka Imre vándorfotográfus rendhagyó záró tárlatvezetésével várják az érdeklődőket.

A workshop kivételével az összes program ingyenesen, ám regisztrációval látogatható, és a Mai Manó Ház aktuális kiállításaira (Mások bőrében – Elsa és Johanna számos élete, A múlt megjövendölése – A Zohar Studios fotói Stephen Berkman interpretációjában, valamint Mai Manó fotográfiái) is ingyenes belépést biztosítanak.  

Részletek az eseményről, a kiállításokról, valamint regisztráció itt.