Idén is három estén át várják színművészek, versek, regényrészletek az irodalom szerelmeseit Debrecen közterein május 31. és június 2. között.

A rendhagyó világirodalmi sétán 24 ország 24 szerzőjének művéből olvas fel 24 debreceni színész a belváros rejtett, izgalmas kulturális tereiben. Az idei téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak: Túlsó part.    

A felolvasásokra nyolc szabadtéri helyszínen párhuzamosan kerül sor este hét és fél tíz között, minden helyszínen egy adott szerző művének 10-15 perces részlete hangzik el félóránként. Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.   

Mindenki maga állíthatja össze aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térképet adnak segítségül a szervezők. A helyszínek között szerepelnek mások mellett a Szent István park, a Szabó Magda Emlékház, a Csonkatemplom vagy a Deutches Kulturforum Batthyány utcai udvara.

A programon való részvétel ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. A részletekről az irodalomejszakaja.hu oldalon lehet tájékozódni. 

Egy héttel a debreceni programsorozat után, június 5. és 7. között Budapesten is megrendezik az Irodalom Éjszakáját.