Izgalmas operett-előadások, kiállítások is szerepelnek a programban október 24. és 29. között.

Idén már 12. alkalommal rendezik meg a Kálmán Imre Emléknapokat Siófokon, Kálmán Imre szülőhelyén. A programsorozat hagyományosan a legendás zeneszerző születésnapján, a magyar operett napján kezdődik.

„Minden évben törekszünk arra, hogy valamilyen apró különlegességgel kedveskedjünk az operett rajongóinak. Ebben a sorozatban kettő ilyen eseményre is sor kerül, az egyik egy szabadtéri kiállítás Kálmán Imre fotóiból, melyet a kulturális központ előtti téren mutatunk be, a másik pedig magának a zeneszerzőnek az életéről szóló nagyoperett lesz. A híres dalok, melyeket maga a mester hívott életre, összefonódnak a komponista életútjával. A címe is impozáns az előadásnak: Operettkirály” – fogalmazott Gyulainé Isó Edina, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója. Az Operettkirály az Orfeum Vándorszínpad előadásában október 26-án, szombaton látható a kulturális központ színháztermében.

Egy másik érdekes kiállítás is nyílik Siófokon a Kálmán Imre Emléknapokhoz kapcsolódóan, amely az operettcsillagok életét és az előadásaik sikeres pillanatait mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház jóvoltából. A plakátok és fotók mellett a legendás művészek fellépőruhái is láthatóak lesznek a tárlaton, amely november 12-ig várja a látogatókat.

Az emléknapoknak évek óta a gyermekeknek szóló operett-előadás is fontos része. A szervezők célja, hogy minden gyermek ismerjen legalább egy híres dalt Kálmán Imrétől Siófokon. Az idei Operettina - Egy csont és más semmi című, október 27-i matiné-előadást Rossini Hamupipőke és Mozart Varázsfuvola című operája ihlette.

Nem hiányozhat a programból a legnagyobb operettslágereket felvonultató gálakoncert sem. A Hungarikum a javából című esten Oszvald Marika, Sáfár Mónika, Teremi Trixi, Vadász Zsolt és Kiss Zoltán is közreműködik október 27-én.

A rendezvényt október 29-én Sáfár Mónika kulturális talkshow-ja, a Tehetséggel Sáfárkodók zárja, ahol a művész kollégájával, Oszvald Marikával beszélget majd.

További információ itt érhető el.