fbpx

Kisiskolásoknak szóló nagyszínpadi bemutatóval indul a Budapest Bábszínház évada

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Budapest Bábszínház, és az évad első bemutatója, Az utolsó bárány próbafolyamata is elkezdődött.

A nyáron a színház előadásai bemutatkoztak a bábos szakma előtt a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján Kecskeméten, Veszprémben a VEB2023 Európa kulturális fővárosa programsorozaton, valamint az Ördögkatlan Fesztiválon, ahol a Budapest Bábszínház volt az egyik díszvendég.

Ez idő alatt a színházépületben befejeződtek a munkálatok, így a 400 fős nagyszínpadon és a 100 férőhelyes Ország Lili Stúdióban ettől az évadtól kezdve klimatizált nézőtérrel várja a látogatókat a teátrum.

A társulat két színművésze, Bánky Eszter és Teszárek Csaba is állami kitüntetésben részesült: a Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehették át augusztus 20-án.

„A színpadot könnyen belakom. Nekem időnként a hétköznapi, prózai dolgok szorongatóbbak, nehezebben tudok velük mit kezdeni” – árulta el egy korábbin interjúban Teszárek Csaba, akivel zeneszerzői feladatokról, érzelmi tartalékokról, krimikről és természetesen az előadásokban játszott szerepeiről is szót ejtettünk.

Augusztus 26. és 28. között előadással és színes programokkal készül a Budapest Bábszínház a Terézvárosi fesztiválra. Augusztus 27-én a Kisszínpadon jeleneteket láthat a közönség a Babaróka című előadásból, emellett lesz bábkiállítás is a bábszínház legnépszerűbb szereplőivel.

Szeptember első felében elindul a Bábszínház új weboldala. A projekt elindításában nagy szerepet játszottak a nézői visszajelzések.

Az idei évad első bemutatójára már elkezdődtek a próbák. Az utolsó bárány című humoros, karácsonyi mesét Cseri Hanna állítja színpadra, és a 6 éven felüli gyerekeknek szól. Ulrich Hub betlehemes története az összefogásról, a hitről, a reményről, a szeretetről szól, hét, kicsit fura bárány kalandjain keresztül. Az előadás rendhagyó perspektívából, ismerős karácsonyi zenékkel meséli el Jézus születésének igaz történetét.

„Augusztus végén kezdem próbálni Ulrich Hub Az utolsó bárány című meséjét. Tavaly jelent meg magyarul, az év gyerekkönyvei között is díjazták. Karácsonyi történet, de más évszakban is remekül működik. Azért választottam, mert érdekelt, hogyan lehet a gyerekeknek humorral beszélni arról, hogy létezik-e Isten, a szakralitásról, a közösség fontosságáról. Ez a történet egy mindenki által ismert toposzt, Jézus születését meséli el mellékszereplők szemszögéből.” Cseri Hanna egy kultúrrandi alkalmával számolt be a készülő előadásról.

Fotók: Budapest Bábszínház/Piti Marcell

A rovat további cikkei