fbpx

Koncertekkel emlékeznek meg Cziffra György születésnapjáról Budapesten

Zongoraesttel, kamara- és zenekari koncertekkel emlékeznek meg Cziffra György születésnapjáról Budapesten több helyszínen.

Cziffra Györgyről születésnapjáról évek óta hagyományosan koncerttel emlékeznek meg Balázs János zongoraművész és zenésztársai. Csütörtökön a mester gyermekkorának helyszínén, Angyalföldön a Cziffra Fesztivál idei díjazottjai, Eszenyi Zsombor (klarinét) és Berecz Mihály (zongora) koncertje lesz hallható, közreműködik Balázs János (zongora).

Szombaton a jazz, a népzene, a cigányzene és a klasszikus zene fúzióját teremti meg három Kossuth-díjas művész, Lakatos Mónika, Dresch Mihály és Balázs János a Zeneakadémián, ezzel emlékezve a világhírű zongoraművész születésének 101. évfordulójára. A koncertet a három művész a nemrégiben elhunyt Szakcsi Lakatos Béla emlékének is ajánlja.

November 16-án Balázs János a Kroó György Zeneiskola fiatal tehetségeivel együtt ad koncertet a zeneiskola épületében. Nagytétényben pedig – ahol hagyományosan minden évben megemlékeznek Cziffra Györgyről az évforduló alkalmából – idén a többszörösen díjnyertes ifjú zongoraművész, Andrey Gugnin ad szólóestet november 20-án.

Az angyalföldi, a budafoki és a kőbányai koncert látogatása díjmentes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni a Cziffra 100 weboldalán található e-mail-címeken lehet. További információk és jegyvásárlás a zeneakadémiai koncertre a Cziffra 100 weboldalán.

Nyitókép: Balázs János Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Fotó: Emmer László

A rovat további cikkei