A 2020 nyarán nyílt K Galéria azt az ambiciózus célt tűzte ki, hogy jelen pandémiás körülmények között is kiállítási, megjelenési és értékesítési lehetőséget teremt a kortárs képzőművészek számára.

Szabó Győző: Tanulmány férfi, (ceruza, kréta)

A Közös Metszet elnevezésű tárlat különlegessége, hogy a galéria a képzőművészek mellett neves előadóművészek és írók vizuális, képzőművészeti alkotásait is meghívta. Munkáival részt vesz a tárlaton Esztergályos Cecília színművész, Farkas Róbert mesekönyvíró, Galla Miklós humorista, Gergye Krisztián táncos-koreográfus, Tarján Zsófia énekesnő, Szabó Győző színész és Szakonyi Károly író.

Esztergályos Cecília: Ha elmondhatnám (festett mázas kerámia)

A közös válogatásnak kettős célja van. Egyrészt a kiállításon való részvétel lehetőséget ad a jelenleg háttérbe szoruló előadóművészet terén dolgozó alkotók számára, hogy más területen is megmutassák magukat. Másrészt a meghívott hírességek nevei a médiában jóval szerényebben promotált kortárs képzőművészetre és a fiatal művészekre irányítják a figyelmet.

Csurka Eszter: Cím nélkül (olaj vászon)

A meghívott művészkör elsősorban negyven év körüli és alatti képzőművészekből áll. Többségük a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő vagy szobrász szakán végzett, és már rendelkezik valamilyen fiatal művészeket támogató elismeréssel is. A művészek közt van Barcsay-, Kogart-, Esterházy-, Amadeus, Junior Prima, de még Munkácsy-díjas alkotó is.

Majoros Áron Zsolt: Horizontok

A kiállított művek jelentős részben ábrázolói jellegű, a látott élményből kiinduló, organikus-figurális alkotások, melyekben a látvány nem másodlagos, és a koncepció mellett az anyag érzékisége, valamint a szakmai-technikai tudás és igényesség is megtapasztalható.

A kezdeményezés az aktuális nehézségekre is reagál. A galéria működési szempontjai közt szerepel, hogy minden eladott alkotás értékének öt százalékát egy-egy nonprofit szervezetnek ajánlja fel.

A kiállítás január 15-ig díjtalanul tekinthető meg a galériában, az alkotásokat online is láthatják.

Kiemelt kép: Mayer Éva: Lélegző városok I.