A zenész feltalálja magát a négy fal között is: hamarosan elkészül két új nagylemeze, és folyamatosan ontja magából az újabb dalokat.

„Akinek a hangszer a szerelme, az sosem magányos" − mondta egyszer egy zenész barátom, és bár akkor még mit sem sejtettünk a járványhelyzetről, beigazolódtak a szavai. Bár jó ideig nem állhat színpadra, Áron Andris az önkéntes karantén ideje alatt is feltalálja magát, és azt üzeni követőinek, hogy vegyék komolyan a helyzetet, maradjanak otthon.

Hogyan éled meg a jelenlegi helyzetet?

Váltakozóan, próbálok minimálisan informálódni, inkább csak a statisztikákat értelmezni, és leszűrni a saját következtetéseimet. Dühít az emberi ostobaság, felelőtlenség, de egyszer minden leckét meg kell tanulni, úgy látszik, ez most a miénk. Sajnos gyermekkori tüdőműtéteim miatt én veszélyeztetett hüllő vagyok, így kizárólag életbevágó dolgok miatt hagyom el a lakást. Ezt próbálom a rajongóimnak is tolmácsolni: ha tehetik, inkább maradjanak otthon.

Mivel foglalod el magad a négy fal között?

Jelen pillanatban több mint másfél-két éve dolgozom két nagy lemezen, most fejezem be őket pont. Az egyik a negyedik szóló nagylemezem Book of Changes' címmel, másik a zenekarom, a LAZARVS új nagylemeze.
Mivel sokat vagyok itthon, várható volt, hogy elkezdek további új lemeznyi ötleteket gyártani a következő saját, Trillion, illetve LAZARVS lemezekre, szóval csak a szokásos.

Milyen filmet, könyvet, online megnézhető előadást ajánlanál az elkövetkező időszakra?  

A sok munka miatt megmondom őszintén, az agyam kizárólag súlytalan, gondolkozásmentes dolgokat kívánt eddig. Megnéztük pár napja a Gaspar Noe új filmét, a Climaxot, ezt csakis nagyon erős idegzetűeknek ajánlanám. Az biztos, hogy egy pillanatra elveszi a figyelmedet a kinti problémákról.

A zenésszel legújabb dala kapcsán készült interjúnk itt olvasható.

Az interjúsorozat többi része pedig itt.