Nevelőszülei hétéves korában vettek zongorát az autodidakta Brad Kellának, aki nemrég megnyerte az Egyesült Királyság következő zongorasztárját kereső tehetségkutatót.

Brad
Brad Kella A zongora című televíziós sorozat második évadának döntőjében. Fotó: Nic Serpell-Rand / Love Productions / Channel 4

A Channel 4-en futó, A zongora című tévéműsorban a klasszikus zenei szupersztár, Lang Lang, az angol-libanoni énekes, Mika, valamint a tévés újságíró, Claudia Winkleman kereste a legnagyobb tehetségeket. A műsort végül a Liverpool északi külvárosából származó, 22 éves Brad Kella nyerte meg, aki teljesen autodidakta módon tanult meg zongorázni. Lang Lang első meghallgatása után azt mondta róla, hogy hatalmas szeretetérzés és az érzelmek hullámai áradtak játékából. Előadásmódját az improvizatív, filmes stílus jellemzi, ezért rajongói szerint filmzenéket kellene szereznie.

A tehetségkutató verseny zárókoncertjén Kella saját szerzeményét adta elő nevelőszülei tiszteletére, amely az Ev és Frank címet viselte. Ikerbátyjával együtt hétévesen került hozzájuk, akik vettek neki egy zongorát. Hallás után tanult meg játszani, mindig az akkordok által gerjesztett érzelmeire figyelve.

Kella szerint a gondozott gyerekek csak számok a rendszerben, és azt reméli, hogy sikerével sorstársait is motiválhatja arra, hogy próbálják elérni az álmaikat. Ma már párjával, Abbie-vel és lányával, Phoebe-vel él, és továbbra is mindennap órákat tölt a zongoragyakorlással. Bár úgy gondolja, sokan szomorúnak találhatják a történetét, a legjobb szerinte az, hogy még nincs vége. És azt sem hiszi, hogy szomorú vége lesz.

A cikk forrása itt olvasható.