Baleset történt a PS Produkció által a Vígszínházban színre vitt Vámpírok bálja péntek esti előadásán, Jegercsik Csaba színművészt csuklótöréssel szállították kórházba. A PS Produkció szombati tájékoztatása szerint az eset körülményeit vizsgálják. A Vígszínház szerint a felelősség a bérlőt, a produkciót terheli.

Jelenet a Vámpírok bálja előadásból. Fotó: PS Produkció
Jelenet a Vámpírok bálja előadásból. Fotó: PS Produkció

Sajtóinformációk szerint egy 3–5 méter magas színpadelemről zuhant le Jegercsik Csaba színművész. A darabot színpadra vivő PS Produkció az MTI érdeklődésére közölte: a 348. előadáson a színpadon történt baleset körülményeit és okát vizsgálják, a rendőrség felvette a jegyzőkönyvet.

„Jegercsik Csaba színművészt, aki több mint 300 alkalommal játszotta a szerepet, kórházba szállították, megfelelő orvosi ellátást kap” – írták. Kitértek arra is, hogy az előadást a Vámpírok bálja társulatának döntése alapján végül megtartották.

Az előadás Facebook-oldalán később azt közölték, hogy a művészt csuklótöréssel szállították kórházba. „Csabával beszéltünk telefonon. Jól van” – írták. A bejegyzés szerint a a hétvégére tervezett további négy előadást megtartják.

A PS Produkció közleményben tudatta, hogy anyagilag segítik a művész rehabilitációját: „Biztató híreket kaptunk Jegercsik Csaba állapota felől, túl van a műtéten, a csuklótörésen kívül más komolyabb sérülés nem történt. A produkció részéről biztosítottuk maximális támogatásunkról és felajánlottuk számára a teljes kártalanítást, valamint a rehabilitációban a segítségnyújtásunkat. A balest miatt kiesett jövedelmét megtérítjük.” Azt is jelezték, a baleset körülményeit és okait kivizsgálják, és megerősítik az előadás biztonsági és baleset-megelőző intézkedéseit a hasonló esetek elkerülése érdekében.

Az MTI a baleset kapcsán megkereste a Vígszínházat is. Úgy reagáltak: a PS Produkció saját szakemberekkel dolgozott, a Vígszínház pedig „most is, mint minden házbérlésnél” ügyeletet biztosított a bérlő részére. A szerződés szerint minden felelősség a bérlőt terheli – hangsúlyozták. „A Vígszínház jobbulást kíván Jegercsik Csabának! Bízunk abban, hogy mihamarabb felépül, és ehhez minden támogatást megkap” – írták.