Idén több mint 4000 pályaműből választotta ki a nyertes novellákat Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, Vecsei H. Miklós Junior Prima díjas színművész, Samu Tímea, a JCDecaux Hungary vezérigazgatója és Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese. A 20 nyertes alkotásból a tavalyi évhez hasonlóan idén is podcastsorozat készült Balázsy Panna, Trokán Nóra és Vecsei H. Miklós közreműködésével.

A legjobb alkotásnak járó díjat Busch Péter Katalin című novellája érdemelte ki, melynek szerzője magyartanárként végzett, jelenleg pedig a Pápai Református Teológiai Akadémia végzős hallgatója. Busch Péter kisiskolás kora óta ír, 2013-ban megnyerte az első országos krimiíró pályázatot, nemrég pedig első kötete is megjelent Boszorkánypöröly címmel. A második helyezett, Hatvanegy című mű szerzője Suszter Nóra, aki az írás mellett táncol és kommunikációt hallgat az egyetemen. A harmadik helyezett, Igazán koszosnak lenni című alkotás szerzője Bíró Brigitta Natália, aki maga is egy halmozottan fogyatékos kisfiú édesanyja, a novellájában azt mutatja be, hogy a fogyatékkal élők is – legyenek gyermekek vagy felnőttek – elfogadásra vágynak.

A Magyar Telekom által választott különdíjas alkotás Hegedűs Ágota Lepketangó című novellája lett, melyet a szerző mellett a pályázat kiválasztott alkotói állíthatnak színpadra Garaczi László, Németh Gábor, Márton László és Szálinger Balázs mentorálásával. A Rossmann Magyarország Kft. különdíját Lackó Gábor A megállóban című alkotása kapta.