Folytatást kap Az ördög Pradát visel című, 2006-ban bemutatott sikerfilm. A Disney készíti majd a produkciót, amelynek szereplőgárdája még nem derült ki pontosan, de a rajongók bíznak abban, hogy ismét együtt láthatják Meryl Streep, Anne Hathaway és Emily Blunt hármasát.

Le diable s'habille en Prada  The Devil Wears Prada   Year: 2006 - USA  Meryl Streep   Director: David Frankel (Photo by Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)
Meryl Streep Az ördög Pradát visel című filmben. Fotó: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

A 18 évvel ezelőtti film folytatásának híréről a Variety számol be. A 2006-os mű forgatókönyvírója, Aline Brosh McKenna tárgyalásokat folytat arról, hogy elkészíti a második rész szcenárióját is. Az első rész alapját Lauren Weisberger 2003-as regénye szolgáltatta, amely egy fiatal nő a divatszakmában szerzett, olykor rémálomszerű tapasztalatait mesélte el.

David Frankel filmjében Meryl Streep alakította Miranda Priestlyt, a New York-i divatvilág rettegett úrnőjét, a Runway Magazine főszerkesztőjét, aki megkeseríti munkatársai életét. Priestly karakterét állítólag Anna Wintourról, az amerikai Vogue ellentmondást nem ismerő főszerkesztőjéről mintázták, asszisztenseinek szerepében pedig Anne Hathaway és Emily Blunt remekeltek. Az alkotásban feltűnt még többek mellett Gisele Bündchen és Stanley Tucci is. Az ördög Pradát visel igazi kasszasiker volt: 326,7 millió dollár bevételt hozott világszerte. Meryl Streep alakításáért Arany Glóbuszt és egy Oscar-jelölést is kapott, de Oscar-díjra jelölték Patricia Field jelmeztervezőt is.

A második rész története a hírek szerint Miranda Priestlyt követi majd, aki továbbra is a Runway Magazine főszerkesztője, azonban a lapkiadás hanyatlása miatt pénzügyi gondokkal küzdenek. Ekkor szembekerül korábbi asszisztensével, Emily Blunt karakterével, aki egy luxuscsoport nagy hatalmú vezetője lett, és akinek pénzügyi segítségére Priestlynek nagy szüksége lenne. Nem tudhatjuk, hogy Anne Hathaway ott lesz-e a folytatásban, mindenesetre a rajongókat bizakodással tölti el, hogy a Streep–Hathaway–Blunt-hármas a februári Screen Actor Guild Awards díjátadóján együtt jelent meg a színpadon.