fbpx

Művészeket támogató portál indult

A weboldalon a támogatók gyorsan és egyszerűen segíthetik kedvenceiket akár egy kávé vagy ebéd árával.

Elindult a p’ARToló, egy előadóművészeket, társulatokat és kulturális intézményeket támogató innovatív kezdeményezés. A p’ARToló önkéntes alapítóinak célja a magyar kulturális szféra életben tartása és a művészek folyamatos támogatásának biztosítása a koronavírus okozta, kihívásokkal teli helyzetben.

„Tudjuk, milyen lehetetlen helyzetbe kerültek társulataink és előadóink a színházak és koncerttermek bezárásával, ennek ellenére látjuk azt a rengeteg kreativitást és energiát, amellyel az online térben egyre több művész igyekszik megmutatni magát, elsősorban nem is feltétlen a megélhetéséért, sokszor inkább csak azért, hogy ezidő alatt is szórakoztathassanak minket. Belegondolni is szívszorító, milyen küzdelmes lett számukra az élet. Szeretnénk segíteni, meghálálni azt a sok élményt, amit tőlük kaptunk és folyamatosan kapunk. Ezért hoztunk létre a p’ARTolót.” – mesélte Köves Petra, a p’ARToló ötletgazdája.

A felhívás elsősorban az egyéni művészeknek, társulatoknak, intézményeknek szól, akik egy űrlap kitöltésével, díjmentesen jelentkezhetnek a p’ARToló felületére. Mind egyedi oldalt kapnak, így könnyedén terelhetik rajongóikat a megfelelő helyre, ahol a támogató egy kattintással kiválaszthatja, hogy egy kávé, ebéd vagy színházjegy árával, esetleg egyedi összeggel szeretné kedvenceit segíteni.

A művészek és csapatok a felületen megadhatják bankszámlaszámukat, ahova a támogatást várják. Ha pedig az online fizetést szeretnék igénybe venni (ami erősen javasolt, hiszen az egyszerűbb fizetési megoldás több támogatót hozhat), úgy a PayPal fiókhoz tartozó e-mail címüket vagy Barion tárcájuk adatait kell megadni. Ha még nincs ilyenjük, bármelyiket díjmentesen létrehozhatják.

A honlap készítői létrehoztak egy Facebook oldalt, ahol folyamatosan követhetőek a fejlemények és minden jelentkezőről bejegyzés készül. Emellett szeretnénk minden művészt megkérni, hogy hirdesse egyedi p’ARToló weboldalát (azaz saját magát és a támogatási lehetőséget) minden posztja, élő közvetítése és előadása, műsora alkalmával, hiszen így tudja majd eljuttatni leghatékonyabban az üzenetet saját közönségéhez.

Bár a jelenlegi nehéz helyzet inspirálta a p’ARToló létrejöttét, a vírus lecsengése után se engednénk el támogatottjaink kezét. Szeretnénk megtartani és továbbfejleszteni a weboldalt és ha lehetőségünk nyílik rá, akár az élő közvetítések megvalósításában is segítséget nyújtani csapatunkkal.

A rovat további cikkei