Elindult az MVM Classic & Club hiánypótló koncertsorozata Balázs János, Baráti Kristóf, Bogányi Gergely Kossuth-díjas Junior Primák és a szintén Junior Prima Díjas Anima Musicae Kamarazenekar hangversenyével a Magyar Zene Házában.

Bogányi Gergely, Baráti Kristóf, Balázs János. Fotó: Egressy Orsolya
Bogányi Gergely, Baráti Kristóf, Balázs János. Fotó: Egressy Orsolya

A klasszikus zenét és a minőségi könnyűzenét a középpontba állító új eseménysorozatot indított útjára az MVM. A június 2-i, telt házas nyitókoncerten elhangoztak olyan zenei különlegességek, mint Mozart C-dúr szonátájának Edward Grieg által készített kétzongorás átirata, Bach szerzeménye, a c-moll versenymű két zongorára vagy Csajkovszkij Souvenir d’un lieu cher című, hegedűre és zongorára írt alkotása. A művek értő befogadásához Bucz Magor Junior Prima Díjas zeneszerző felvezetői szolgáltak segítségül.

A hangversenyen olyan egykori Junior Prima Díjas zenészek léptek fel, akik immár egy Kossuth-díjat is maguk mögött tudhatnak: Balázs János, Bogányi Gergely és Baráti Kristóf. Utóbbi így vallott a közös koncertről. „Ez egy különleges alkalom, ugyanis – talán a második szériában – megkaptam a Junior Prima Díjat, és nem sokkal később az Anima Musicae Kamarazenekar – egyébként az én javaslatomra – szintén megkapta ezt a díjat, ahogyan Balázs János és Bogányi Gergely barátom is. A mai este tulajdonképpen arról is szól, hogy ezután a fiatalkori elismerés után mivé fejlődtünk. Nem titok, hogy azóta mindnyájan megkaptuk a Kossuth-díjat is, tehát tulajdonképpen egy kicsit körbeérést is ünnepel a mai este.”

A sorozat következő estjét, az MVM Classic & Club „klubkoncertjeinek” nyitóeseményét június 6-án rendezik meg a MOMkult szabadtéri színpadán, ahol Zenei találkozások címmel Tóth Vera, Csík János és Pál István Szalonna és bandája lép fel.

További információ itt található.