A tavalyi siker után ismét hat magyar előadó – idén ANUBII$, Beatrick, Buzás Bence, Kollár Dea, Kovács Kristóf és Viszkeleti Júlia – vehetett részt a WM Music Distribution (WMMD) jóvoltából május 15. és 18. között a The Great Escape fesztiválon.

CSP_4065.jpg
Magyar zenészdelegáció a The Great Escape showcase fesztiválon. Kép forrása: WMMD

A WMMD elkötelezett a magyar zeneipar nemzetközi sikereinek elősegítésében. A The Great Escape az egyik legrangosabb európai showcase fesztivál és konferencia, ideális platform a feltörekvő művészek számára, hogy bemutatkozzanak a nemzetközi zeneipari szereplőknek. Itt nemcsak fellépőként, hanem megfigyelőként is számos trükköt leshetnek el. A delegáció tagjai lehetőséget kaptak, hogy részt vegyenek a zeneipar vezető szakembereivel tartott workshopokon és panelbeszélgetéseken. Ezenkívül betekintést nyertek a brit zeneipar működésébe, és kapcsolatokat építhettek ki nemzetközi zeneipari szereplőkkel.

A WMMD extra programokat is szervezett az előadók részére: az első napon egy YouTube-masterclasson vehettek részt a londoni Google-irodában. Erre az alkalomra a delegáció kiegészült Saya Noéval, aki fellépőként vett részt a fesztiválon, így a WMMD őt is meghívta erre a szakmai programra.

Brightonban egy exkluzív stúdiólátogatás is része volt a programnak: a Salvation Music Studio alapítója látta vendégül a csapatot, hogy egy körbevezetés során megmutassa, hol dolgozott már többek között a Led Zeppelin és az Oasis hangmérnöke. Ez volt Beatrick számára az egyik leginspirálóbb pillanat: „Elképesztő felszerelés volt a stúdióban, tényleg látszik, hogy rászántak öt évet, hogy megépítsék, én nem láttam ehhez foghatót Magyarországon még.”

Viszkeleti Júlia a Maluridé zenekarral kétszer is fellépett a showcase-en – ez volt az első külföldi koncertjük, a szakmai közönség pedig remekül fogadta zenéjüket. Kovács Kristóf így foglalta össze röviden az élményt: „Rengeteg impulzus, rengeteg jó arc, rengeteg jó előadó.”