fbpx

Nők a tudományban – Konferenciát rendez három kulturális intézet

Tudományos konferenciát szervez a Francia Intézet a Cervantes Intézettel és az Olasz Kulturális Intézettel együttműködésben, melynek témája a nők helye a tudományágakban.

Scientist looking into microscope in virus research laboratory with pharmacy development equipment. Woman working on science vaccine chemistry experiment in modern lab, analyzing pharmaceutical work

Lehetséges-e a nemek közötti egyenlőség a tudományban? Ma milyen helyet töltenek be a nők a tudományos ágazatokban? Többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ a Nők a tudományban – Sapere aude! című konferencia, amelyet március 10-én és 11-én rendeznek meg a Francia Intézetben.

A Sapere aude! Horatiustól kölcsönzött latin kifejezés, szó szerint azt jelenti: Merj tudni!

Az ingyenesen látogatható eseményen nyolc tudósnő osztja meg szakmai és személyes tapasztalatait a tudomány világában játszott szerepéről.

Az eseményen előadó spanyol, olasz, francia és magyar tudósok szakmai életútjukkal mutatnak példát arra, hogy miként lehet nőként kimagasló szakmai eredményt elérni a tudományos életben. Az előadók beszélni fognak karrierjükről, tanulmányaikról, munkájukról és a nemek közötti korlátok leküzdésének lehetséges módjairól is.

A konferenciáról további információ ezen az oldalon érhető el.

Nyitókép: Shutterstock/DC Studio

A rovat további cikkei