Révkomáromban három napon keresztül, augusztus 29. és 31. között a workshopok és a kiállítások mellett gálákkal és színházi előadásokkal várják a műfaj rajongóit.

A Lehár Ferenc Polgári Társulás 2023-ban hívta életre nagyszabású nemzetközi operettfesztiválját Révkomáromban. Az esemény fővédnöke tavaly Szinetár Miklós volt, aki idén is elvállalta a tisztséget, és maga is tart majd előadást a zenés színház történetéről.

A programok négy helyszínen, a révkomáromi Tiszti Pavilon dísztermében, az amfiteátrumban, a Klapka téren és az Európa udvarban zajlanak. A rendezvény idején a városba látogató érdeklődők megismerkedhetnek az operett műfajával, jellegzetes karaktereivel. Kiállítások, kerekasztal-beszélgetések és filmvetítések mentén képet kaphatnak a zenés színházról, az egymásba fonódó műfajokról, de a szervezők arra is lehetőséget biztosítanak, hogy a nagyközönség felpróbálhassa a hagyományos primadonna- és bonvivánkosztümöket.

Mindhárom este felcsendülnek majd a 20. század legismertebb operettszerzőinek alkotásai olyan művészek tolmácsolásában, akiket a közönség a Magyar Zenés Színházból és a Budapesti Operettszínházból már jól ismerhet, de a nézők egy új előadás születésébe is betekintést nyerhetnek. A második nap nagyszabású operettgálája a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar közreműködésével valósul meg.

A népszerű színészek mellett bemutatkozik a fiatal generáció, akik a modern zenés színpadi műfajok, a show-tánc, a modern tánc és a musical irányába is kikacsintanak. A szervezők a program összeállításakor gondoltak a jövő színháznézőire, így a műsorban olyan produkciók is helyet kapnak, amelyek kifejezetten a gyerekeket célozzák meg. Lehár Ferenc gazdag életműve előtt kiállítással és filmvetítéssel tisztelegnek a szervezők, de megidézik a kort is: a Magyar Veterán Autósok Szövetsége jóvoltából a 20. század autócsodái járják majd az utcákat.