Öt nap alatt nyolc társulat előadásait láthatja a közönség a XVIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón a Pécsi Nemzeti Színház Nagyszínházában és Kamaraszínházában, és újra lesz TáncSzínTér a Színház téren.

Szeptember 12-én a GG Tánc Eger és a Feledi Project indítják a táncfesztivált a Pécsi Nemzeti Kamaraszínházában egy-egy nagy klasszikus történet kortárs táncszínházi adaptációjával. Az est első részében az Ahogy tetszik újratöltve, a második részben a Car(wo)men című egyfelvonásos koreográfiákat mutatják be a meghívott társulatok.

Szeptember 13-án az M Studio érkezik Sepsiszentgyörgyről: Fren_Ák koncepciójával és koreográfiájában érkezik a romeo@julia.com című előadásuk, amely sajátos értelmezésben közelíti meg a klasszikus shakespeare-i tragédiát.

Szeptember 14-én hagyományosan a Pécsi Balett tartja nagyszínpadi bemutatóját. A három testőr – avagy a királyné nyakéke című vadonatúj táncjátékuk ismét egy izgalmas, szenvedélyes és szórakoztató produkciót ígér, ezúttal minden korosztálynak.

Szeptember 15-én ismét egy double bill várja a táncrajongókat a Kamaraszínházban. A 30 éves Bozsik Yvette Társulat legendás, Lakodalom című előadását a szünet után a PB2 Company Trianon – egy magyar táncelégia című produkciója követi. Ezt követően a Magyar Állami Népi Együttes mutatja be a Nagyvárosi Vándorok című új tánckoncertjét a Nagyszínházban.

Szeptember 16-án a Szegedi Kortárs Balett Fekete hattyú című balett-thrillere zárja az idei Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót.