2024 nyarán a Kálmán Imre Művelődési Központ számtalan kulturális ínyencséget, zenés eseményt kínál az érdeklődőknek július 12. és augusztus 20. között Siófokon.

Július 12–14. között a Fő téren a XXI. New Orleans Jazz Fesztivál veszi kezdetét. Ez a tradicionális jazzfesztivál Magyarország egyik legrangosabb eseményévé nőtte ki magát.

Ugyancsak júliusban tárja ki kapuit a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad is a nézők előtt. Olyan előadások érkeznek, mint a Szép nyári nap, a Menopauza, A Pál utcai fiúk, a Macskafogó, az Anconai szerelmesek és két koncert, a Best of Dolhai, valamint Lövölde tér címmel Kern András estje.

A Nyári Zenei Estek eseménysorozat öt különböző műfajjal minden korosztály számára nagyszerű kikapcsolódást ígér. Hétfőnként a Vakációs Gyermekkoncerteken hangszerbemutatók, kézműves foglalkozások és koncertek várják a családosokat. Olyan előadókat hallhatunk, mint a Magyarhang Zenekar, Laposa Julcsi, a Toppantó, a Sólya Zenekar és a Lóca Együttes.

A szerdai nap az operettrajongóké. Az Operettesteken a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és a szólisták által előadott klasszikus operettmelódiák csendülnek fel.

A KultTerasz programsorozat 2024-ben új névvel, KultTérként tér vissza a pénteki napokon a Teátrum kávézóba. A zenét és az irodalmat egyaránt kedvelő közönség olyan ismert művészekkel találkozhat, mint Hrutka Róbert és Für Anikó, Csuja Imre és Csáki Judit, Mácsai Pál, Lukács Miklós és Hirtling István.

A Nyáresti Koncertek a hazai könnyűzenei élet kiválóságait vonultatják fel élő zenével. Érkezik Miller Zoltán, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, Koós Réka és zenekara, valamint a Karthago együttes, Szandi és a Kormorán.

A közkedvelt zenés pikniket, a Zene a Zöldben-t vasárnaponként élvezheti a közönség a Jókai parkban. A Pál Kriszti Acoustic régi magyar dalokat hoz, az Apáti Dixieland Band hagyományos New York-i dixie zenével készül, a Tarsoly Zenekar népzenékkel színesíti a programot, a Szentpéteri Csilla & Band pedig a mediterrán nyarat idézi meg dalain keresztül. A Dunakeszi Szimfonikusok átköltöznek a Hajóállomásra, ahol a Háry János daljáték keresztmetszetét adják elő.

Augusztus 16–20. között a hagyományos Bor és Kenyér Ünnepe búcsúztatja a siófoki nyarat. A Hajóállomáson különféle gasztronómiai és kézműves kitelepülők, borterasz, családi és gyerekprogramok, esténként pedig koncertek várnak mindenkit. Fellép többek között Bíró Eszter, Szalóki Ági, a Hanga Banda, az Ismerős Arcok és Tóth Vera.