38 ország, 52 csapat, 205 versenyző részvételével rendezték meg a versenyt július végén Baskóban, Bulgáriában.

A többfordulós kiválasztás után összeállt két csapat diákjainak idén is szüksége volt a nyelvek struktúrájának ismeretére, az azokban megfigyelhető érdekes és rendhagyó jelenségek felfedezésének képességére, a logikus matematikai gondolkodásra, a kombinatorikai és logikai feladatok gyors átlátásának képességére. A feladatok között olyan nyelvek szerepeltek, mint a guazapáni xinka nyelv és a síksági krí nyelv vagy az Amazóniában beszélt apuriná nyelv.

Egyéniben Móricz Benjamin ezüstérmet, Bognár András Károly bronzérmet szerzett. Mindketten a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium végzős diákjai. A csapatversenyen történelmi siker született: a Baranyai Lili (miskolci Hermann Ottó Gimnázium), Hegedűs Júlia (ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium), Molnár-Szabó Vilmos (budapesti Fazekas Mihály Gimnázium), Móricz Benjamin összeállítású Uborka csapat bronzérmes lett – soha korábban nem ért el még magyar csapat dobogós helyezést a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia csapatversenyén.

A másik magyar csapat, a Teniszütő Bognár András Károly (budapesti Fazekas Mihály Gimnázium), Leiszter Flóra (ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium), Tóth Balázs (ócsai Bolyai János Gimnázium), Virág Máté Gergely (budapesti Eötvös József Gimnázium) voltak.

A nyitóképen a 20. Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia magyar résztvevői.