img_156
A Jászai Mari Színház társulata

A színházban először rendez majd Béres Attila, Horváth Illés és Sebestyén Aba, és új rendezéssel jelentkezik a társulattal már korábban sikert arató Czukor Balázs, Guelmino Sándor és Vidovszky György. Béres Attila a Cabaret című musicalklasszikust állítja színpadra, Horváth Illés Andrzej Saramonowicz lengyel kortárs alkotó kultdarabjával, a Tesztoszteronnal mutatkozik be, amelyből film is készült.

Pintér Béla Szutyok című tragikomédiáját, valamint Andrew Bovell ausztrál szerző Majd, ha az eső eláll című drámáját egyaránt Guelmino Sándor rendezi. Vidovszky György viszi színre az Ádám almái című ?példázat-játékot”, amely alapjául egy dán film szolgált.

tesztoszteron
Andrzej Saramonowicz: Tesztoszteron

Az új évadban egy fiatal, független színházi közösség, a marosvásárhelyi Yorick Stúdió művészei, tervezői, alkotói és a műhely vezetője, Sebestyén Aba dolgoznak majd együtt a Részegek című előadáson, folytatva ezzel a különböző színházi nyelvek és hagyományok kölcsönhatására épülő együttgondolkodást.

Az Így szerettek ők sorozatot az új évadban a Világraszóló magyarok című felolvasószínházi program váltja fel. Az előadásokat szerzőként és rendezőként Réczei Tamás jegyzi. A sorozatban Kőrösi Csoma Sándor, Lugosi Béla, Munkácsy Mihály és Semmelweis Ignác életébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

Az új évadban is vendégül látnak táncelőadásokat: a TÁNC 2020 című sorozatban a hagyományos és a kortárs táncnyelven megszólaló előadások legjavát láthatjuk a Jászai Mari Színházban.

A gyerekeknek összesen 10 előadást kínál a színház változatos bérletekkel, köztük népmesét, a zenés mesejátékot és bábelőadást is. Először vendégszerepel Tatabányán a veszprémi Kabóca Bábszínház, amely Bogyó és Babóca teremt és ünnepel című előadását az Attitűd Alapítvánnyal közösen, Blaskó Borbála rendezésében mutatja be.