_d0a5098__copy__600x416.png
Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója

Kálmán Imre művének próbafolyamata május 21-én kezdődik, a produkciót Vidnyánszky Attila rendezésében tűzik műsorra és először a Budapesti Nyári Fesztiválon, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be júliusban és augusztusban. Az Operettszínházban szeptember 6-tól játsszák, a főbb szerepekben hármas szereposztásban. A díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Berzsenyi Krisztina tervezi, a karigazgató Szabó Mónika.

Vidnyánszky Attila elárulta, hogy először rendez operettet, így számít a művészek segítségére. Mint mondta, előadásukban egy eltűnt, alig volt világot idéznek meg, ahol győzedelmeskedik a mindenható szerelem. Bár az 1915-ös előadás reprodukcióját mutatják be, a rendező számára fontos, hogy a mű által közvetített gondolatok mára is érvényesek maradjanak.

A Csárdáskirálynő koreográfusa Bozsik Yvette, aki a következő bemutatónak, Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékának rendező-koreográfusa is. A Petőfi Sándor elbeszélő költeménye nyomán készült művet november 22-én tűzik műsorra. A mű dalszövegírója Bakonyi Károly és Heltai Jenő.

Az évad második felében, 2020. március 20-án mutatja be a színház Horváth Szilárd-Szijártó Zsolt-Schiszler Zsolt Mohács 1526 ? Európa kapuja című rockmusicaljét, amelynek rendező-koreográfusa Vincze Balázs.

A Kálmán Imre Teátrumban a Párizsi randevú ? Volt egyszer egy Moulin Rouge című dinner show premierjét november 8-án tartják, Vásári Mónika és Buch Tibor közreműködésével, Apáti Bence koreográfiájával és Richter József rendezésében. A színház új darabja a párizsi Moulin Rouge-ban játszódik, slágerek, artista produkciók és táncok szórakoztatják a nézőket, akik négyfogásos vacsora mellett nézhetik meg az előadást.

A Raktárszínházban mutatják be 2020. február 15-én Grigori Frid Anne Frank naplója című monooperáját Rátóti Zoltán rendezésében, Süle Dalma főszereplésével. Tajtékos dalok címmel 2020. március 10-én tartanak premiert a Kálmán Imre Teátrumban Kiss Csaba rendezésében. A darabban Boris Vian, a Tajtékos napok című regény szerzője életének főbb helyszínei elevenednek meg. Az előadásban tizenkét Boris Vian-sanzon szólal meg.

A jövő évadtól újra látható A Szépség és a Szörnyeteg című produkció, az Isten pénze című musical és a Viktória című operett. Az izraeli magyar évad záróeseményeként játsszák majd a Menyasszonytánc című klezmeroperettet, amelyet felújítottak és Budapesten is műsorra tűznek.

Fotók: Kultúra.hu/Csákvári Zsigmond