A_gyava_kistigris
Jelenet A gyáva kistigris című előadásból

Május 12-én került sor a Mesebolt Bábszínház idei évadjának utolsó bemutatójára, A gyáva kistigrisre. Hanna Januszewska meséje számtalan feldolgozást élt meg, a Mesebolt Bábszínházban ezúttal vegyes bábtechnikát igénylő előadás született, a bábasztal időnként dzsungelből rémisztő szörnyeteggé alakul át. Novák János zeneszerző zenéje felerősíti, kiemeli a bábok és a bábasztal által megteremtett dzsungel világát.

Első szeptemberi bemutatójuk Szálinger Balázs: Királyok könyve III-IV-V. című osztálytermi előadás kisiskolásoknak lesz, szintén szeptemberben kerül műsorra a Michael Ende: Lenka és a tündér című előadás a kamarateremben, óvodásoknak és kisiskolásoknak.

En_vagyok_en_Mesebolt_B.
Jelenet az Én vagyok én, te vagy te című előadásból

Felújítják a 2013-ban bemutatott Peter Bichsel-Szabó Borbála: Én vagyok én, te vagy te című kamaratermi előadásukat, a bemutató szeptemberben lesz.

Galuska László Pál: A háromágú tölgyfa tündérét októberben, a Pettson és Findusz pedig novemberben mutatják be. A 2011-ben bemutatott A kíváncsi kiscsikó ? pöttöm színházi előadást januárban új szereplőkkel újítják fel.

A Lázár Ervin: Gyere haza, Mikkamakka című előadást Szenteczki Zita rendezésében tűzik műsorukra februárban. Bábelőadást készítenek Tamkó Sirató Károly verseiből óvodásoknak és kisiskolásoknak márciusban, az utolsó premier pedig májusban lesz Lili és a bátorság címmel, ehhez az előadáshoz drámapedagógiai foglalkozással is készülnek.

A Mesebolt Bábszínház szervezésében, pályázati támogatásból bábos ismereteket átadó előadás-, illetve foglalkozássorozattal várják a pedagógusokat, egyetemistákat. Bábos alkotótábort is rendeznek, a projekt eredményeit, az elkészült bábjátékokat pedig a Bábünnepen mutatják be.

Fotók forrása: meseboltbabszinhaz.hu