Világunk ismét olyan veszélyes tereppé vált, ahol annak van csak esélye, aki elég bátor és szabad ahhoz, hogy biztosítókötél nélkül ugorjon neki a helyzet felmérését és elemzését célzó feladatnak: a téves ideológiáktól mentesített valóság bemutatásának. Amikor veszélyzónába kerülünk, csak ez nyújthat számunkra kiutat.

 

20150605bga_4009-1115

Szintén az Ünnepi Könyvhétre érkezik Gerő András új kötete is, amely a történelmünkben leghosszabb ideig uralkodó királyt, Ferenc Józsefet mutatja be magyar szemszögből. A Ferenc József és a magyarok, miként a szerző írja, ?egy viszonyról szól, arról a kapcsolatról, amely, Ferenc József és a magyarok között létezett?. A Habsburg Történeti Intézet igazgatójának olvasmányos kötete egy olyan ?házasságot? mutat be ?ahol mindkét fél tudta, hol a másik tűréshatára, és milyen szabályokat kell betartani ahhoz, hogy a kapcsolat kiszámíthatóan működjék. Ahogy teltek-múltak az évek, egyre inkább megszokták egymást a felek, és válásra valójában komolyan már senki se gondolt.?

 

Schmidt Mária kötetét június 11-én 14:30-tól mutatják be a Vörösmarty tér színpadán. A szerzővel Tallai Gábor és Baranyi Márton, a Terror Háza Múzeum munkatársai beszélgetnek. A beszélgetést követően 15:00 órától Schmidt Mária és Gerő András dedikálnak a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány standjánál (82-es számú pavilon, a Váci utca felől).

 

A látogatók június 9-től 13-ig kereshetik fel a Vörösmarty tér Váci utcai oldalán található pavilonjukat, ahol minden kiadványukat 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg.

 

Különleges kínálatukban ezúttal Fonyódi Péter Beatkorszak a pártállamban, illetve Körmendy Zsuzsanna Hódolat George Orwellnek című kötetei kaptak helyet ? mindkét kiadvány 500 forintért vásárolható meg a helyszínen.

 

Kedvezményes kiadványaik EZEN A LINKEN megtektinthetők.

 

Fotó: mkke.hu