Mi lenne, ha… címmel elindult a Kultúra.hu podcastsorozata.

„Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban” – mondja Tolsztoj egyik figurája a Feltámadás című regényben. A Kultúra.hu podcastjában ismert művészeknek olyan kérdéseket teszünk fel, amelyek néha furcsák, néha meghökkentők, néha pedig annyira kézenfekvőek, hogy korábban pont ezért nem jutott eszünkbe megkérdezni tőlük.

A Mi lenne, ha… nem csupán játék a lehetőségekkel, de különleges, a szokásos interjúkhoz képest személyesebb helyzet. A podcast június 29-én debütált a Magyar Kultúra podcastok csatornán. Az első vendég Rudolf Péter színművész, rendező, a Vígszínház igazgatója. Őt követi Balázs János zongoraművész és sokan mások.

A Talpig magyar – Ahogy a reformkor nyomot hagy a Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan és alcíméhez híven a reformkor nagy alakjait mutatja be abból a szempontból, hogyan hatnak 21. századi mindennapjainkra. Emellett az emlékévhez kapcsolódó programokról, eseményekről is beszámol. A Petőfi rádióban vasárnap délutánonként hallható műsorban olyan vendégekkel beszélget Redl Ádám műsorvezető, mint Lackfi János költő, Háy János és Cserna-Szabó András író, Bíró Lajos séf, Kiss Ferenc zenész-műgyűjtő, Berettyán Nándor színművész, a Petőfi-film főszereplője, de esik szó egyebek mellett a Petőfi Sándor Az apostol című műve alapján készült képregényről is.

A podcast változatban az első három adás már elérhető, a további epizódok vasárnaponként kerülnek fel.

A kulturális tematikájú, podcast formátumokat jegyző Magyar Kultúra csatorna a Spotify, az Apple, a Google, az Amazon, a Podcast Addict, a Deezer és a Player FM podcast felületein is elérhető.

#podcast
#mi lenne, ha