Május 10-én ünnepli első születésnapját a Litera támogatói közössége, a Litera Klub a Három Hollóban. Az eseményen ünnepélyesen bejelentik majd azt az ötvenkét szerzőt, aki a következő évben a hét írója lesz a portálon.

Az esemény vendégei: Boldizsár Ildikó, Dragomán György, Forgách András, Garaczi László, Mán-Várhegyi Réka, Nemes Z. Márió, Saly Noémi, Spiró György, Szőcs Petra és Závada Péter.

A klub szerzőivel három ülésben a Litera és a HLO szerkesztői, Greff András, Jánossy Lajos, Modor Bálint, Nagy Gabriella, Szekeres Dóra és Owen Good beszélgetnek.

A jelen lévő írók a helyszínen dedikálják könyveiket.

A Litera Klub a Litera ötvenkét kortárs íróval közösen alapított támogatói közössége, melynek tagságát az írókon túl irodalombarát olvasók alkotják. A klubban máshol nem publikált műveket olvashattak, bepillanthattak az írók asztalfiókjába, beleshettek a műhelymunkába.

Májusban véget ér az első év a klubban, amit bulival ünnepelnek meg, ahol bejelentik az új neveket. A szervezők várnak mindenkit, akik kedvelik a Literát, és támogatni kívánják a munkájukat, hogy még több nagyvizit, interjú, podcast, kisfilm vagy hír és tudósítás készüljön az oldalukon. De várják azokat is, akik büszkén tartoznának a Litera Klub közösségéhez, részei lennének egy olyan klubnak, melynek tagjait az olvasás és az irodalom szeretete köti össze. 

Bővebb információ a Litera-klubest Facebook-eseményén érhető el.