Divat- és művészettörténeti séta, divatbemutató, koncert, előadások, workshop, borkostoló és tárlatvezetések várják az érdeklődőket október 12-én a Múzeum+ esten a Magyar Nemzeti Galériában.

Az októberi Múzeum+ est középpontjában a Vaszary. Az ismeretlen ismerős című időszaki kiállítás áll. A tárlaton a 20. első felének egyik legnépszerűbb festője, Vaszary János nemrég előkerült, eddig soha be nem mutatott képeit is láthatja a közönség. 

A kiállításról itt írtunk.

Gergely Mariann, a kiállítás kurátora előadáson mutatja be a tárlatot, a kiállítótérben pedig vezetéseket tartanak félóránként, amelynek során egy-egy műtárgyra fókuszálva ismerhetik meg a festő sokoldalú művészetét.

Az est további tárlatvezetései az öltözködés és a divat köré szerveződnek.

Szó lesz a középkori és a századfordulós divatról, míg Szatmári Judit Anna divattörténész a 20. századról, Bán Blanka művészettörténésszel közös tárlatvezetésén pedig a 19. századról fog mesélni. Az este egyik kiemelt programja a 19 órakor kezdődő METU Diploma Show, ahol a Budapesti Metropolitan Egyetem frissen végzett tehetségei mutatják be legújabb kollekcióikat egy divatbemutatón.

A Múzeum+ est vendége a móri borvidék meghatározó borászata, a Geszler Családi Pincészet, akik Irsai Olivér borukból a Vaszary-kiállítás tiszteletére limitált darabszámú palackot dedikáltak. Ennek kapcsán Kocsis-M. Brigitta, a Borportré újságírója beszélget a pincészet képviselőjével, Fischer Brigittával a borkészítés rejtelmeiről és szépségeiről. 

Nyitókép: MNG/Áment Gellért