Veszprém és Esztergom is bemutatkozik az MTV Europe Music Awards online show-ban, a rendezvény hivatalos partnere ebben az évben Magyarország. A világsztárokat felvonultató zenei díjátadón az ország ikonikus tájai is megjelennek majd, az esemény műsorvezetői Budapest mellett a két nagy múltú dunántúli városból is bejelentkeznek..

November 8-án a régióban elsőként, Londonnal együtt Magyarország lesz az egyik helyszíne a világ legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadójának, az MTV EMA-nek.

Az adás során virtuális utazáson vehetnek részt a nézők, és megismerhetik Magyarország emblematikus helyszíneit.

A világhírű magyar szupermodell, Palvin Barbara vezetésével elsőként Veszprémet, a királynék városát, az ország első és legrégebbi püspöki székhelyét láthatják a nézők, amely 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz.

A másik vidéki helyszínen pedig a Dunakanyart és fővárosát, Esztergomot mutatják be.

A műsor további két budapesti helyszínről is bejelentkezik. Így az MTV díjátadó valamennyi nézője megismerheti a főváros panorámáját és a Széchenyi fürdőt, ahol David Guetta, a világhírű DJ és producer zenél majd.

Az eseményhez kapcsolódó televíziós és online megjelenések révén 180 ország egymilliárd nézője ismerheti meg az ország híres helyszíneit.

A nyitóképen Veszprém. Fotó: Csendes Márk