Kiútkeresés a koronavírus okozta zeneipari válságból, újratervezés és még erősebb összefogás a célja a 8. Music Hungary konferenciának, amelyet november 9–10-én, a magyar zeneipar meghatározó szereplőinek részvételével rendez meg a Music Hungary Szövetség Veszprémben, Európa 2023-as kulturális fővárosában.

A koronavírus-járvány által uralt idei évet az átszervezések, lemondások, gazdasági zátonyok, szigorítások és tiltások jellemezték, ezért a konferencia is minden eddiginél fajsúlyosabb kérdésekre keresi a választ.

„A zeneipar szereplői egymást segítve, közösen próbálnak túlélni (...). Az idei konferencia is óhatatlanul erről, a túlélésről és saját sorsunk alakításáról fog szólni ” – írja Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

A
szövetség március
óta folyamatosan kiutat keres a koronavírus okozta, egyelőre
beláthatatlan ideig tartó válságból, és
a
PricewaterhouseCoopers (PwC) gazdasági tanácsadó vállalat
bevonásával hatástanulmányt készíttetett
a koncert- és fesztiváljegyárak áfakulcsának öt
százalékra csökkentéséről. Ennek
eredményét a konferencián Szilágyi Dávid, a PwC vezető elemzője
fogja ismertetni.

Kiemelt vendég lesz Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a magyar könnyűzene koordinálásért és társadalmasításáért felelős miniszteri biztos, akivel Weyer Balázs beszélget az elkészült ötéves tervről, további szerepvállalásáról. A meghívottak között lesz Neús Lopez a berlini Initiative Musiktól, valamint Ave Tölpt a Music Estoniától, hogy külföldi példák és gyakorlatok ismeretében indulhasson el a szakmai párbeszéd.

Nem feledkezik meg a konferencia a Veszprém–Balaton régió fenntarthatósági törekvéseiről és a fesztiválok zöldítéséről sem: erről többek között Claire O'Neill, az A Greener Festival társalapító igazgatója, a Green Events & Innovations Conference szervezője beszél majd a konferencián.

További részletek itt.

Nyitókép forrása: veszprembalaton2023.hu