A koronavírus-járvány által uralt idei évet az átszervezések, lemondások, gazdasági zátonyok, szigorítások és tiltások jellemezték, ezért a konferencia is minden eddiginél fajsúlyosabb kérdésekre keresi a választ.

„A zeneipar szereplői egymást segítve, közösen próbálnak túlélni (…). Az idei konferencia is óhatatlanul erről, a túlélésről és saját sorsunk alakításáról fog szólni ” – írja Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

A szövetség március óta folyamatosan kiutat keres a koronavírus okozta, egyelőre beláthatatlan ideig tartó válságból, és a PricewaterhouseCoopers (PwC) gazdasági tanácsadó vállalat bevonásával hatástanulmányt készíttetett a koncert- és fesztiváljegyárak áfakulcsának öt százalékra csökkentéséről. Ennek eredményét a konferencián Szilágyi Dávid, a PwC vezető elemzője fogja ismertetni.

Kiemelt vendég lesz Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a magyar könnyűzene koordinálásért és társadalmasításáért felelős miniszteri biztos, akivel Weyer Balázs beszélget az elkészült ötéves tervről, további szerepvállalásáról. A meghívottak között lesz Neús Lopez a berlini Initiative Musiktól, valamint Ave Tölpt a Music Estoniától, hogy külföldi példák és gyakorlatok ismeretében indulhasson el a szakmai párbeszéd.

Nem feledkezik meg a konferencia a Veszprém–Balaton régió fenntarthatósági törekvéseiről és a fesztiválok zöldítéséről sem: erről többek között Claire O’Neill, az A Greener Festival társalapító igazgatója, a Green Events & Innovations Conference szervezője beszél majd a konferencián.

További részletek itt.

Nyitókép forrása: veszprembalaton2023.hu