Változatos kulturális-, sport- és gyermekprogramokkal, valamint tűzijátékkal érkezik a 31. Víz, Zene, Virág Fesztivál június 28. és 30. között. A népszerű hazai fellépőktől kezdve az interaktív foglalkozásokon át a vitorlás- és sárkányhajóversenyig terjedő kínálat minden korosztálynak izgalmas élményeket ígér.

A szervezőknek sikerült idén olyan neves előadókat meghívni, akik még nem, vagy csak nagyon régen voltak Tatán. Fellép többek között Ákos, a Wellhello, T. Danny, valamint olyan DJ-k, mint Lotfi Begi és Sterbinszky & Mynea; utóbbiak elsősorban a fiatalok körében népszerűek.

Helyi csoportok, civil szervezetek, tehetséges zenekarok szintén bemutatkoznak az eseményen, így a térség lakói igazán magukénak érezhetik a fesztivált. Azokat az előadókat is érdemes megemlíteni, akik a Várudvarban adnak koncertet: a teljesség igénye nélkül érkezik a Benkó Dixieland Band, Tabáni István és Szirota Jennifer.

A kisgyermekes családokról sem feledkezik meg a fesztivál: egy ingyenes „tatai családi szigettel” készülnek, ahol a játék birodalmában mindenki jól érezheti magát. A mesehősök mellett ugrálóvár, kézműves foglalkozások, állatsimogató és gyermekkoncertek – többek között az Alma együttes és Kovácsovics Fruzsina előadása – színesítik a programot.

A sport szerelmesinek kedvez a sárkányhajó- és vitorlásverseny, valamint a tóátúszás, Majd’ kétszáz vízieszköz, vitorlás, hajó, kajak várja az aktív pihenés kedvelőit az Öreg-tó vizén. Különleges és látványos élményt vetít előre a lampionos vízikarnevál, amelyhez a várakozások szerint hatvan SUP-os, hét sárkányhajó, húsz vitorlás, valamint kajakosok, kenusok csatlakoznak.

A biztonságra is óriási hangsúlyt fektetnek a szervezők: a felvezető- és a mentőhajó mellett legalább hat támogató-motorcsónak szavatolja, hogy ne történjék rendkívüli esemény.

Idén az eseményen bevezetik a fesztiválkártyát, és a környezettudatosság jegyében repohárrendszert alkalmaznak. A szervezők emellett nagy hangsúlyt fektetnek a szelektív hulladékgyűjtésre – ezzel is szeretnék ráirányítani a figyelmet a környezetvédelemre, illetve a természetes és mesterséges vizeink tisztaságának megőrzésére.

Nemcsak a sportolási lehetőségek, de a fesztivál zárása kapcsán is fontos szerepet kap a tatai tó: a Bagossy Brothers Company koncertje után innen lövik fel a tűzijáték-rakétákat.

Az eseményről további információ a vizzenevirag.com, valamint a bluehill.hu oldalakon található.